Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Mi a véleményed István új CD-jéről?

Ide leírhatjátok István megjelent  lemezeiről a véleményeteket.

 

Üdv.: a szerkesztők

296 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
2015.12.18. 18:04
mama47/zsike

2015. december 12.

MEGJELENT ISTVÁN ÚJ LEMEZE

SZERELEM, VÁRJ! címmel

bogarka46 gondolatai az albumról (3 részben)

EGY VALLOMÁS A SZÍVEMBŐL EZ AZ ALBUM, AMELY MEGMUTATJA A MÚLTAM ÉS A JÖVŐM.”  -írta mottóként István az új album élére… 

Soha nem gondoltam volna korábban, hogy egy korong dalaiban tényleg ennyire ott lehet egy ember sorsa, élete, múltja és jövője, a személyisége, a lelke… Pedig igen!

Sokadjára hallgattam végig a teljes albumot, és teljesen meghódított… Nagyon tetszik a modern hangzásvilág és hangszerelés, de a modernség ellenére nem lélektelen gépzene ez, hanem nagyon jól érvényesülnek a hangszerek: a zongora, a gitárszólók és a dobok.  Minden dal egy-egy külön világ – ahogy ígérte István, sokfélék, változatosak, és mégis olyan egységes arculatú az egész. 

Nagyon-nagyon örülök, hogy a 10 dal közül 6-nál István megmutatta, milyen tehetsége és érzéke van a dalszerzéshez és a szövegíráshoz is. Újra és újra rácsodálkozom, hogy mennyi minden van még ebben a Fiúban!?! De Major Eszter és Nagy Kristóf Bozont szövegei is olyanok, mintha István maga írta volna Őket. Vagy nagyon ráéreztek István lelkére, vagy István nagyon jó instrukciókat, alapgondolatokat adott nekik a dalszöveghez.

Hogy „végigelemezzem” a dalokat, ahhoz én kevés vagyok, ehhez a zenei műveltségem is nagyon szerény. Az angol tudomásomról nem is beszélve …


Csak érzéseim vannak, benyomásaim a dalokról, no meg szívem, amibe Tabáni István 6 éve bele van írva. Azóta követem a sorsát, így nem nehéz megfejteni a dalok világát.

Nagyon tetszik, hogy a daloknak értelmes (!) szövege van, és nem üres frázisok, hanem megélt életélmények vannak a dalok mögött, olykor megejtően őszinte kitárulkozások.   

 

2015.12.18. 18:02
mama47/zsike

Bogárka, 2. rész

Ott van a dalokban a régmúlt terhe, amitől nem könnyű szabadulni: a keserűség, a sebek, „a múlt árnyai”. Ott van a dalokban a Csilla oldalán megtalált boldogság öröme és biztonsága is (Együtt álmodunk) éppúgy, mint az elveszítés miatti félelem, a szerelmük hullámvölgye, a kétségbeesés. A HÍD meghatóan őszinte dal, mely megmutatja, hogy a szerelem nem tündérmese, hanem mennyet s poklot megjáró kapcsolat, sőt szövetség Férfi és Nő között. S meg kell küzdeni a társért, ha van még remény az újrakezdésre. És a Híd áll – erős kapocsként szív és szív között. A lengyel dal szövege is ezt erősíti: a nem lankadó tűzről, a szerelem szenvedélyéről szól, s akivel „még az Éden is más lesz”. Nagyon klassz ez a keményebb, rockosabb hangvétel és ritmus : mennyire vártuk az ilyet  is Istvántól! 

Nagyon erőteljesen ott van a szeretetvágy, a boldogságvágy is a szövegekben,  amit meg kell találni: „messzi szigeten vagy világunk közepén”…  A „Szerelem, várj!”  vagy „A szív legmélyén”  erről vallanak, ezekről a dalokról korábban írtam már, nem akarom ismételni önmagam. Csodálatos mindkettő, az előbbit márc. óta szeretjük, az utóbbit alig 2 napja! 

Nagyon-nagyon jók azok a dalok is, amelyek nem szerelmi témájúak. Istvánra ismerhetünk a büszke csakazértis –ben , az „Itt vagyok még” dacában és öntudatában: „újra visszatérek, hogy lásd, ma mennyit érek.” Minden sora üzen, és mi minden sorát értjük: „Akik eltörték az álmom, nem is érthetnék világom”….

 

2015.12.18. 18:01
mama47/zsike

Bogárka, 3. rész

És benne van a dalokban az is, hogy túl kell már lépni a múlton, helyette előre, a jövő felé nézni:  „Nincs még késő” ÉLNI, többet MEGÉLNI  a világból.  „Ébredj!” „Törd  most át… ”! „Írd most át a holnap játékát, írj új regényt!”

És újra megfogalmazódik az is, hogy az embernek szüksége van álmokra, „kell az a szép remény”, mert régóta tudjuk, „álmok nélkül csak a félelem ölel”…. De most nem egy kétségbeesett embertől halljuk ezt, hanem egy öntudatos, magabiztosabb embertől, aki rendületlenül hisz az álmaiban. Hisz a „szív és ész” erejében és összhangjában, s abban, hogy az álmok elérhetők („A cél vár”).  

Nagyon jók a dallamok és szövegek egyaránt, hallgatom, dúdolom…  Igényesség jellemzi minden szempontból.  Valóban, az eddigiekhez képest EZ AZ  IGAZI, minden részletében Istvánt, az Ő ízlését, világát megmutató album. És érződik, hogy szíve-lelke és minden tudása benne van. Éveket vártunk rá, de ahogy mondta is, most ért meg, most állt össze benne minden. Jó, hogy nem adta fel önmagát, az elképzelését, csakhogy megfeleljen a trendi elvárásoknak, és mi sem adtuk fel a várakozást.  

Hogy melyik a kedvenc dal? Nem is tudom… Mindegyiket másért szeretem. Annyira Istvánosak, szinte dallamba és dalszövegbe rajzolt önarckép ez az album. Ugyanakkor mégis megszólít MINDENKIT, mert ÁLTALÁNOS mondanivalója, üzenete is van a daloknak, érzései ismerősek, minden ember által átélt vagy átélhető élmények.

Természetesen nagy elismerés a külső alkotóknak (Dandó Zoltán, Major Eszter, Nagy Kristóf Bozont, Tomek Lubert, Popper Péter és Domján Róbert), de bevallom, külön szeretettel és figyelemmel tekintek István „alkotásaira”. És megint csak büszke vagyok arra, hogy Ő a kedvencem. Nem egy divatos celeb rajongója vagyok, hanem egy sokoldalú, nagyon tehetséges MŰVÉSZÉ, aki egyre többet mutat önmagából nekünk.

Tiszta szívemből drukkolok Neki az Ő dalának soraival: „Éld át a diadal útját, a cél vár, tudom, hogy rátalálsz!”

 

2012.04.01. 18:17
szaboeva8

Szeretném megtudni, mikor jelenik meg a  legújabb cd, amiről egy Tv műsorban hallottam, illetve mikortól lehet megvásárolni? Továbbra is azt vélem, csodálatos hangja van Tabáni Istvánnak, mindig szívesen hallgatom.

2012.01.28. 20:32
vibodiko

Valuska Nagyon jót találtál.....................

2012.01.28. 18:04
Valuska

Ma délután az Istvános újságkívágásaimat nézegettem és az alábbit találtam a Ments meg! című lemezről:

Korhatár 50+ 2011/1. szám

Tabáni, a felejthetetlen. Csendben letarolta a lemezpiacot a csendes múzeumi teremőr, festő, grafikus. Tabáni István Ments meg! című második albumáért platinalemezt kapott. Lám, a nézők megmentették. Senki nem hitte, hogy az új keletű hazai tehetségkutató versenyek győztesei közül ő lesz az első és máig az egyetlen, aki a legtöbb lemezt adja majd el. A 2008-as Megasztáron a döntőig sem jutott el, egy évvel később, a Csillag születikben már csillagként született újjá. Miközben cseppet sem sztáralkat, még egy közepes celeb sem lett belőle. A Vacsoracsatában Ernyey Béláék társaságában felejthetetlenül esetlenül mozgott. De hát nem is a receptkönyvéért kapott platinalemezt....Miközben Oláh Ibolyáról, Király Viktorról semmit nem hallunk, a többi lehetségkutató-győztes is inkább a celebvilágban keres kapaszkodót, Tabáni István "csak"  énekel. Azt mondta, nem fél tőle, hogy elfelejtik. Azért várjuk ki a végét. (Cs. T.)

 

 

 

2012.01.27. 21:28
vibodiko

Hova tűnt az aranylemezzel kapcsolatos bejegyzésem? Itt örömködtem, hogy gyorsan arany lett az ÉRZÉS.

2011.11.19. 19:08
Ancsinetta

 

Neo röviden:új album Érzés.régi álom beteljesülés ami a levegőben volt rég Csisz-től.Főnix nem állandó de párszor fellépet velük.Csisz átéli a szövegeket énekesnek fontos a kommunikáció fontosnak tartja.Érzés miért választota ki.Idén hallotta a dalt az arrchívumban. Maga a szöveg megfogta ragaszkodás a kedveshez.Minél egyszerűbben fogalmazódik meg annál többet közöl.

Olyan dalokat válogatott össze ami MP-s.Kiadóval közös ötlet.Örült neki nem ráeröltetet dolog.Szereti a saját dolgait megmutatni szerzeményileg.MP-vel rokon lelkek ezt érzi nagy hatással volt rá.Lírai dalok mind.Érzelmileg közel állnak hozzá a zenei világban is.Engedj el Mp-szerzeménye.Válogatás album magyar rádionak s késöbben fedezi fel az ember az értékeit Komunikáció fontos szempont ami van benne érzés érzet azonosulni tudjon vele.

Főnix zenekar első alkalom izgatott volt Mp-gitar a mai napig meg van:Megtisztelő feladat.MP-t sokan szerették pozitív emlék oriási megtiszteltetés.Probálják utánozni tudat alatt egy idő után elfárad ez a dolog.Próbál a dalok mögé látni  akkor sikeres ha az érzetet is át tudja adni.

Mond miért szeretsz te mást megszerette a dalt önmagáért beszél a dal zeneszerzőt dicséri a dal.

Mennyire számít sor lemeznek.Nem feldolgozás énekes,megtisztelő feladat az előadó elötti tisztelet.

Saját dalon dolgozik szívét adja minden dalában.Ott álssz az út végén kedvese a menedék köszönet a kedvesének,hogy vár rá.

Szabadság vándorai Demjén F ikon az érzelmek dominálnak nála is más generáció az ember szabadnak születik a képzeletünk szárnyal és szabddá tesz.hinni kell benne

2011.11.07. 21:36
fulopiren
2011.11.07. 21:25
eboli

Fulókám, honnan ismered te ezt a szöveges részt, amiről azt írtad, senki sem adja elő?,

Nekem is a Rejtély az egyik nagy kedvenc. Ezt a hangszínét még nem is hallottuk eddig. 

2011.11.07. 19:16
fulopiren

Csak tegnap este hallottam az összes dalt az új CD-ről.

Elgondolkodtam a címen. Lehetne akár a Rejtély is a címadó dal.

Vagy:  Érzés, sok sok rejtéllyel

Vagy: Rejtély, sok sok érzéssel

A  number one nekem mindenképpen a Rejtély. Erre voltam a legkíváncsibb, vajon István hogyan fogja énekelni? Nem csalódtam. Látom magam előtt az arcát, mikor csukja be a szemét, mikor hajtja le a fejét, mikor mosolyog, látom a kézmozdulatait. És mindez semmi más, csak ÉRZÉS - ennyi az egész!

Be kell vallanom, az első néhány órában nagyon csalódott voltam. Miért nem új dalokkal jött? Ez azért máig rejtély. Miért ilyen ismert dalokat énekelt fel? Egyszer megtudjuk.

Amit már tudunk, és örülhetünk is, a mi Fiunk megint felülmúlta a várakozásainkat, és talán önmagát is. De nem teszem fel a kérdést, hogy: lehet ezt még überelni?  Tudjuk.......... Érezzük........ Hisszük....... Bízunk.......

Mert ezzel a teljesítménnyel mindezekre feljogosít bennünket.

Most éreztem először, igazán mélyről: a legtöbbet adta az embereknek, (mi már Szegeden megkaptuk) a lehető legjobb énekes, és talán már Ő is tudja, hogy milyen közel áll a tökéletességhez. (Mi már régen tudjuk.)

Ezen a CD-n éreztem először, igazán, minden kétség nélkül , amit Ő mond, saját magáról:

"Realista vagyok, aprolékos, részletező. Hiszem, hogy a részletekben rejlik a zsenialitás."

Igen, ezen a CD-n a részletekben rejlik a zsenialitás! Már olyan szépen írtatok a HANG-ról, hogy azt kár ismételnem. Bólogatok.

Az elragadtatás fenntartása mellett  -Szirtes Tanár Úr után-  egyetlen dolgot hiányolok.

Igaz, mástól sem hallottam, senkitől, de képzeljétek el, mennyi pluszt adna a Rejtélyhez, ha a sehol, senkitől nem hallott szövegrészt is hallanánk, prózában. Tőle, lágyan, selymesen, bársonyosan, olyan Tabánisan:

"Volt már édes lobogás, sok más, tudom én.
Volt már zsongó vallomás, sok száz, tudom én.
Mondd miért több az én szerelmem?
Miért vallom ezt konokul, vakon?
Miért boldogító és ugyanakkor miért ég fájón?"

Túlélnénk könnyek nélkül?

Így ismeretlenül is hálás vagyok a zenetanárának, Dékány Endrének! Nagyon érti a dolgát, és nagyon sokat segített Istvánnak. Neki is része van abban, hogy ezt az újabb csodát megélhettük. Kevés előadó tud így énekelni, ilyen könnyedén, erőlködés nélkül, és ilyen átéléssel.

Máté Péter bizonyára nagyon büszke Istvánra, onnan föntről.

2011.11.07. 11:05
viragok200

Folyt. köv.

Elmegyek.......    ó mondd igy meddig élhetünk......

Összességében István hozta a Tőle megszokott dobogásokat, gyönyörüséges hangját, hangszineit, a fülbe mászó dallamokat, a zenésztársakkal együtt a hangszerek szép tiszta hangzását, amik kitörölhetetlenül dobognak az ember fülében, lelkében, nem győzi hallgatni, újra és újra elinditva az "ÉRZÉS"-sel a CD-t, és utána már csak az "Elmegyek, elmegyek ...........

Bocsánat, hogy kicsit hosszúra sikeredett, de ezeket le kellett irnom.

2011.11.07. 10:59
viragok200

Folyt. köv.

A   "Hull az elsárgult levél" - ben  az őszről, az elmúlásról énekel, a szerelmünk iránt érzett hiányról.

2011.11.07. 10:21
viragok200

Nekem is volna egy pár szavam az "Érzés" cimü CD-hez:

Az "Érzés"-t már ismerjük, de akkor sem találok rá szavakat, mert ez szerintem csúcs. Az egyik legjobb a Madzagfalvi koncerten élőben elhangzott után.

A "Mondd miért szeretsz Te mást"  ez még nem ismert, keveset énekelte. A zongora, a gitár és a hegedü hidegrázás, legalábbis számomra.

Az "Engedj el"  ez egy uj szám, a Corvinban énekelte először, nem sokszor hallottuk még Tőle, de ez is csodálatos. Olyan mondanivalója van szinte mindegyiknek, hogy az csak na.

Az "Éjszakák és nappalok"     ...... olyan rossz igy nélküled, elviselni nem lehet, .....

......... sötétségben élek én, sehol nincs egy kis remény,

         úgy vágyom már a nap sugarát ....... 

Ez nagyon   -ig hatol.

Az     "  Ő   " -t  már ismerjük, de most mintha még szebben énekelné és talán úgy hallom, olyan a hangzás, mintha egy nagy zenekar szólna mögötte több hegedüvel.

Az  "Ott állsz a út végén"    , közben ahol beszélve mondja a szöveget,    ......ilyen vagy Te .....

István után bárhová elmegyünk, ha Ő ott áll az út végén.

A   Rejtély,  olyan mintha ma irták volna, aki eddig nem ismerte, ma hallgatja 2011-ben. Itt is ahogy szól a zongora, Tóth Marcell játszik a billentyüs hangszereken.

Még meg sem köszöntem, ez szerintem minden édesanyának    szakadás.

Folytatom majd tovább, mert ugy látom a lap aljára értem.    

 

 

2011.11.05. 16:04
vibodiko

Herbykém én oda nem tudom elpostázni. Várom, hogy az, akit érint, jöjjön ide végre és olvasson itt.

Álom, álom, édes álom.............és egy ÉRZÉS, hogy egyszer majd ide talál.

2011.11.05. 09:32
Herby

BOGIKÁM!!! VIBOKA!!!!
Szerintem is , küldjétek el Ti is!!!! Hátha csoda történik és el is olvassa az "iilletékes"!!!!!Bár, szkeptikus vagyok!!!!! (mint mindig...)

2011.11.04. 23:24
Baba

Drága Lonci!

Jelentem én már elküldtem. Ott van Györgyi néven, a Blogok között.  Sőt a lemezről  a véleményemet beírtam a vendégkönyvbe. De köszönöm az elismerésed, mert az mindig nagyon sokat jelent nekem.

2011.11.04. 22:10
Lonci

Viboka, Baba, Bogi, Anikó!

Nagyon szépen megfogalmaztátok a cd-vel kapcsolatos érzéseiteket, gondolataitokat. Ehhez hozzátenni én már nem is tudnék.

 

Bogi!

Szerintem küldd el azt a levelet Istvánnak! Ennél szebben, érzékletessebben megfogalmazott "értékelést" a cd-ről úgysem fog olvasni.

 

Baba!

A Te lényegre törő megfogalmazásod is csúcs!

 

A Hivataloson már hetek óta fent van az a kérés, hogy küldjétek el élménybeszámolóitokat, hogy más is olvashassa. Nem lehet nagy mozgás a Hivataloson, bizonyára fel szeretnék pezsdíteni az oldalt. Mivel én nem vagyok ott regisztrálva, nem tudom, hogy van-e lehetőség véleményt nyilvánítani a cd-ről. Szerintem küldjétek el nekik ezeket a véleményeket, bizonyára örülni fognak neki Istvánék is, meg a tagok is.

 

 

2011.11.04. 21:31
jazmin

Bogi! Nagyon szépen megfogalmaztad érzéseidet és a  gondolataidat" abban az el nem küldött levélben! "  Nagyon nehéz  leírni azt, amit érzek, az első két  lemeze is nagyon tetszett Istvánnak, de ennek a hallgatása közben nálam is jelentkeztek a " tünetek" mint nálatok, hol sírok, hol borzongok, annyira gyönyörűséges!!! A  "mosolyt "  én is azonnal észrevettem, örülök, hogy Ti is "látjátok"  ez azt jelenti, hogy annyira ismerjük már a Mi Fiunk minden rezdülését, a hangjából kiérezzük a szomorúságát, vagy épp a somolygást ! Nem tudom, hogy hányszor hallgattam ma is meg, de egyszerüen nem tudok betelni az ÉRZÉSSEL!!  Nagyon remélem, hogy lesz majd lemezbemutató koncert, mert ezeket a dalokat élőben is hallani kell!!!

2011.11.04. 21:25
Eva49

Bogárka Anikó Viboka nagyon megérintette a amit írtatok a CD kapcsán Köszönöm

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG