Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Mi a véleményed István új CD-jéről?

Ide leírhatjátok István megjelent  lemezeiről a véleményeteket.

 

Üdv.: a szerkesztők

296 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
2011.11.04. 21:11
aniko56

Viboka!!Nagyon igaz!!!

2011.11.04. 21:08
mama47/zsike

Vibokám KÖSZÖNJÜK Ez az idézet valóban kifejez MINDENT, AMIT ÉRZÜNK

2011.11.04. 20:44
vibodiko

Az ÉRZÉS CD hatása idézettel:

"HA AZ ÉJ TITKOKKAL TELJES ÁRNYÉKA BETERÍTI A FÖLDET,

MIDŐN A TERMÉSZET ELSZENDEREDETT ÉS INNEPEL -

AKKOR TÁMADNAK FEL LEGHATALMASABB ÉRZÉSEI................

OLY ÉDES, BÁJOLÓ ÉRZÉS - ÉS MÉGIS FÁJDALMAS.

AZ ÖRÖMTÜL DOBOG SZÍVEM - ÉS MÉGIS KÖNNYEL TELIK SZEMEM." (Kármán József)

Hát nem pont ilyen ÉRZÉSeket vált ki a CD hallgatás közben?????????

2011.11.04. 19:44
aniko56

Herbykém!!!Reménykedem benne,hogy ha már ilyen komoly szakemberekkel van kapcsolatban,csak tudnak Neki egy jó "manegeret"(Fibi)ajánlani. 

2011.11.04. 19:25
Herby

Anikó!!!

Főleg a Te hozzászólásod alapján, én is utánanéztem, ki Dékány Endre,  aki a lelkével is foglalkozik..Ez legalább annyira fontos, mint a hangképzés...SŐT!!! Szerintem Istvánnál a legfontosabb, hiszen neki az adottságai megvannak...

Nagyon nagy dolog, hogy ő foglalkozik vele...Tényleg kinyílt, gyönyörűen énekel, minden erőfeszítés , prés nélkül..Tele érzelemmel!!!!

Adja az ég, hogy találjon egy egy ilyen szintű menedzsert, akinek fontos lesz a lelke és nem  a pénz fogja motiválni!!!!

Így legyen!!!!!

2011.11.04. 19:10
mama47/zsike

Anikó drága! köszönjük, hogy megosztottad  velünk "kutatásod" eredményét Nagyon szépen összefoglaltad Te is az ÉRZÉSeidet

 

2011.11.04. 18:46
vibodiko

aniko56 köszönet és hála az elemzésért, és a szakmai továbbképzésért. Valóban látszik, mennyit segíthet egy hozzáértő szakember...........és ez az élet minden területére igaz.

2011.11.04. 18:31
aniko56

Ma egész nap István 3.lemezét hallgattam.Minden elfogultság nélkül mondom:Tabáni István VILÁGSZÍNVONALON énekel!!!!Délelőtt kicsit kutakodtam a Mestere után. Elolvastam Dékány Endre Tanár úr önéletrajzát- amit néhány évvel ezelőtt az Operaház Intendási állás pályázatához írt.Nem részletezem,csak annyit,hogy kis hazánk egyik legkiválóbb énektanára,göröngyös zenei pályát tudhat maga mögött.A tehetsége alapján sokkal jobban ismerhetnénk mi laikusok is. A politika viszont mindig keresztbe tett neki,amikor megpróbált feljebb lépni a zenésztársadalom ranglétráján.Mindenesetre István szempontjából az a lényeg,hogy Tanár úr az édesanyja nyomdokain haladva -aki nemzetközileg elismert zenetanár volt- megteremtette Magyarországon a "Bel canto" éneklés módszerét. Természetesen Itáliában tanulta ,s az a lényege,hogy könnyed,hangképző szerveket kímélő,az érzelmek magas szintű kifejezésére alkalmas énektechnika. A zenei élet több kiválóságát tanította ezzel a módszerrel. (Nem részletezem,interneten utána lehet olvasni)  Visszatérve Istvánra: a cd-n nagy gondossággal kiválasztott dalok kaptak helyet. minél többször hallgatom,annál inkább feltűnik,hogy milyen széles skálán mozognak stílusban,hangulatban-talán a téma az ami majdnem azonos...emberi kapcsolatokat ,érzelmeket idéz föl.Némelyik szövegében kimondottan mély mondanivaló fogalmazódik meg.S István ezeket a legmélyebb átéléssel adja .Bel canto-technikával...úgy ,ahogyan ti is megfogalmaztátok,mintha a kandalló előtt magának énekelgetne...ennek a módszernek ez egyik lényege,hogy mintna magában dudorászna könnyedén  otthon a szobában...így írja a Tanár úr. Néha az az érzésem,hogy egy múlt század eleji kávéházban üldögélve hallgatom...A  Rejtély számomra inkább sanzon...néha felsejlik,hogy akár operát vagy operettet is énekelhetne...Egyszerűen felejthetetlen,abbahagyhatatlan...csodálatos

2011.11.04. 13:07
fibi

Áthoztam a magyaribea cseviben írt hozzászólását, vagy már nemtom minek nevezzem. Na, szóval ezt írta és nagyon-nagyon tetszett nekem.

Beácska!

Ugye nincs hari? Itt könnyebben visszanézhető, ha akarjuk.

"Nekem is feltűnt, hogy itt-ott nem olyan sok a hajlítás, mint élőben, ahogy megszoktuk, de az az igazság, hogy pont ugyanúgy tetszik így is, úgy is, amúgy is, sőt, ha visszafelé énekelné őket vagy kínaiul, akkor is!"

 

2011.11.04. 11:47
Ari /Törpi/

Drága Bogi! Köszönöm a sorsnak, hogy Istvánon kívül Téged is megismerhettelek és persze a Többieket is!!! Csodálatos Ember vagy , köszönöm , hogy leirtad ill., hogy megosztottad velünk ezt az el nem küldött levelet....:) Már nemcsak a sebeim gyógyúlnak hanem a lelkem is...:)KÖSZÖNÖM

2011.11.04. 08:26
terike

Bogi ! Gyönyörűek a gondolataid....!!! Köszönöm !

2011.11.03. 23:24
Baba

Kedves Bogi!

Köszönöm neked ezt az írást. Olyan csodálatos, mint a lemez amiről írtál. A kollégáimnak is felolvastam.  István népszerűsítésekor, ami gyakran fordul elő velem  -- amellett, hogy csodálatosan énekel a legfőbb érvem te vagy. Sokszor szoktam mesélni rólad. ( Notredami terem őr, a versek, amt feltettél a portálra,  a főnévi igenevek stb) Általában azzal is szoktam érvelni, hogy az is mutatja, hogy milyen nagyszerű énekes a Mi Fiunk, hogy neked is tetszik.

2011.11.03. 20:35
monet

BOGIKAM!

A  TE  IRASODBAN  is  CSODAS  ERZESEK  VANNAK  !!!!!

KOSZONOM  NEKED  ezt  a  GYONYORU  MEGFOGALMAZAST!!

Talan  erdemes  volna  mas rajongoi  oldalon,  pld  Attilaen  megjelentetni!!

2011.11.03. 18:00
mama47/zsike

Bogikám csodaszépen foglaltad össze az érzéseidet, gondolataidat - KÖSZÖNÖM (talán mondhatom úgy is, hogy érzéseinket, gondolatainkat - az enyémeket egészen biztosan)

 

2011.11.03. 17:24
aniko56

Bogikám!!Csodásan foglaltad össze ÉRZÉSEINKET!!!Ehhez nincs mit hozzátenni...Köszönöm!!!

2011.11.03. 15:46
tkati

Nekem még nincs meg a cd, Bogikám kiváncsivá, és türelmetlenné tettél.

Nagyon szép gondolatok.

2011.11.03. 15:21
bogarka46

 

Nem elemzés, csak egy el nem küldött levél:

Drága István!

Bár már sokan megfogalmazták gondolataikat tegnap óta, én is megkísérlem elmondani….. 

Mert minden szó tényleg csak gyenge próbálkozás kifejezni azt, milyen mély ÉRZÉS-eket indítanak meg bennem ezek a dalok. Az egyik felkavar, a másik megrendít, a harmadik finoman simogat, megnyugtat, azaz mind másképp hat rám. Hangod ezer színével árnyalod az ÉRZÉST, amit a józan eszünkkel mindannyian tudunk: hogy LÉTEZNI mennyire fájdalmasan nehéz és szép dolog, de megéri! Dalaidat hallgatva az Élet bonyolultságára döbben rá ÚJRA az ember: hogy a szerelem boldogságában mindig ott van a szakítás lehetősége, az Élet szépségeiben az elmúlásé, az egymásra találásban a búcsúzásé, a biztosságban a kétségeink, a mosoly mellett a könnyek, és hogy mennyi minden marad megfejthetetlen rejtély az élet végére is.  Mindezt úgy adod át nekünk, hogy már nem is fáj annyira ez a felismerés …. Mert feloldódunk a Te kristálytiszta Hangodban, amely olykor bensőségesen suttog, olykor ünnepélyesen zeng, olykor  játékosan vagy drámaian szól, hol dúdolva, hol prózában, s közben szinte látjuk magunk előtt a jól ismert, kedves arcod minden rezdülését….

A TISZTA EMBERI HANG mellett még a HANGSZEREK is másképpen, szebben szólnak: a hegedű zokogása, a zongorafutamok, a gitár pengése… Minden részletében igényes, művészi megoldások.  Az jutott eszembe, milyen felemelő, nehéz és szép feladat lehetett mindenki számára a közös munka.

Az egész album páratlan, különleges, igazi „Tabánis” ÉLMÉNY! A dalok lelki-érzelmi tartalmát ÍGY átélni és ÍGY átadni – erre a természetes hitelességre csak a legnagyobb MŰVÉSZEK  képesek!

Nem utolsósorban dalaid azt is üzenik, hogy ki kell mondani, meg kell mutatni az ÉRZÉS-einket szeretteinknek, amíg nem késő, legyen az szerelmi vallomás vagy gyermeki köszönet és hála. Eszerint kellene élnünk…

Én most újra MEGKÖSZÖNÖM A SORSNAK, és boldog vagyok, hogy én is éppen VELED EGY IDŐBEN utazhatok azon a bizonyos ÉLET-vonaton!

 

2011.11.02. 22:56
fibi

 

Baba elemzése, a cseviből hoztam át.

Sziasztok szép estét mindenkinek!

Most hallgatom másodszor a lemezt. Elképesztő.  Bármilyen jelző szerintem banális lenne. Ez alemez ékes bizonyítéka annak, hogy lehet egy nagy előd emléke előtt tisztelegni az általa írt illetve énekelt dalok hiteles, magas szinvonalú előadásával, úgy hogy az énekes a saját egyéniségét, stílusát megtartja és még saját mondanivalója is van. Köszönet neki.  Büszke vagyok arra, hogy van egy ilyen magyar énekes.

 

2011.11.02. 22:52
fibi

Kedves Olvasóink!

 Sok-sok kihagyás után ismét Vibodikó csodás elemzése következik. 

 

Ez igazi ÉRZÉS volt, most hallgattam végig. Gyönyörű szép.

Annyi hangszín, amennyi ezen a lemezen van, hihetetlen. Vannak számok, ahol HALLOD, hogy mosolyog. Ilyen az Ő, Ott állsz az út végén, Rejtély.........

Az már nem újság, mondhatnám természetes, hogy gyönyörű szóformálások, teljes szóvági lezárások vannak, minden mássalhangzót is hallasz, megszoktuk.

Az is természetes, hogy tisztán énekel, kitartja a hangokat, zeng, szárnyal a hangja. Csodálatos.........A millió új hangszín nagyon megérint. Érzed, hallod és közben LÁTOD a bánatot, mosolyt, örömet, köszönetet, meghatottságot, elérzékenyülést, bíztatást, bocsánatkérést, gondoskodó szeretetet, bársonyosan símogat, átölel.  Hanggal adja át azokat az érzéseket, amiket egyébként arcjátékkal, mimikával tenne meg, ha élőben énekelné.

Kívánom, hogy minél előbb jusson el mindenkihez, aki szeretné hallani...............

2010.12.21. 16:01
vibodiko

ARANYLEMEZ LETT A GYÖNYÖRŰ SZÉP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem kellett egy hónap ahhoz, hogy ez a cd is aranylemez legyen. Tudtuk, éreztük, hogy így lesz.

Az aranylemez átadását méltóbb körülmények között kellett volna megtennni, de akinek ez a dolga, úgy látszik nem tudta ezt, sajnos.

Nagyon örülök István sikerének, gratulálok, és további sok-sok arany és platina lemezt várok.

Dalai lélekhez szólnak, célbatalálnak, nem kell hozzájuk magyarázat.

"A ZENE OTT KEZDŐDIK, AHOL A SZÓ HATALMA VÉGET ÉR." (Claude Debussy)

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.