Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Mi a véleményed István új CD-jéről?

Ide leírhatjátok István megjelent  lemezeiről a véleményeteket.

 

Üdv.: a szerkesztők

296 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.03.31. 20:00
Ili56

Kedves Fibi !

Első nap amikor megjelent a Cd én is ugyan ezt éreztem mint Te.  Aztán rájöttem,hogy főzés,mosás,takarítás közben nem lehet hallgatni. Este mikor lefekszem, beteszem a házi mozi dv lejátszójába és kellemes hangerővel elindítom: és szól 6 hangszóróbal és valami eszméletlen szép. Mind a 6 helyről valami új jön elő.  István hangja csodálatos tiszta , és a hangszerelése a daloknak első osztályú.

Nagyon örülök annak,hogy megtudtam venni ,mert teljesen másképp szól ,mint a számítógépről. Ha majd valaki letölti az ezeket  az élményeket nem éli át az tuti!

2010.03.31. 19:50
MAGDOLNA

Sziasztok !  Láttátok !!!!!!!!!!!!!!!!  Keresztes Ildikó lemezén  bónuszként fent van a közös daluk ISTVÁNNAL  a " Várj  míg fel kell majd a nap "  .....

2010.03.31. 14:37
vibodiko

"Ha valaki nem indul meg a hangszer egy-egy lágy akkordja, vagy az énekhang édes zengése hallatára, nem visszhangzik reá és nem rendül meg egész valójában önfeledt elragadtatással, ez gyarló és silány lélekről tesz tanúságot." (Pierre de Ronsard)

2010.03.31. 14:05
asasas

Szia fibi!

Az utolsó szám tényleg úgy kezdődik, mintha egy "ufo" érkezne. Kicsit földöntúli színezete volt számomra. Kár, hogy nem a másik Ments meg! került fel a lemezre. Azt a gitár sokkal lágyabbá teszi, és a szövege is sokkal istvánosabb.

Lehet, hogy eredetileg azt akarták, csak a "vélemények" miatt lecserélték erre. 

asasas


2010.03.31 11:23
fibi

„Még mindig nem tudom, mert hiába ordibálok, senki nem válaszol, hogy az utolsó dalnál (Ments meg! Homage A' Queen) az elején nekem hibás a lemez, vagy ilyen furán kezdődik? Mintha csúszna a lemez, vagy nemtom.”

2010.03.31. 11:23
fibi

Még mindig nem tudom, mert hiába ordibálok, senki nem válaszol, hogy az utolsó dalnál (Ments meg! Homage A' Queen) az elején nekem hibás a lemez, vagy ilyen furán kezdődik? Mintha csúszna a lemez, vagy nemtom.

2010.03.31. 11:09
zsike

Nekem hétfőn du. hozta a cd-t az unokám Pestről, azonnal leültem meghallgatni. Végighallgattam, de olyan izgatott voltam (már 3 napja mindenkit kértem, hogy szerezzenek, de nem sikerült), hogy csak gyorsan meg akartam hallgatni. Annyira boldog voltam, természetesen szép csendben potyogtak a könnyeim, így én  is úgy jártam, hogy nem emlékeztem semmire, hogy mit is hallottam! Annyit éreztem csak, hogy ezek megint nagyon érzelemteli dalok, és István  csodálatosan éneli őket

 Ráadásul a lejátszóm minden dalnál legalább 2-szer leállt, amitől nagyon ideges lettem! Jöttem hát a géphez, feltettem és átírtam egy másik cd-re, adat cd-t készítettem, mert azt simán játssza a lejátszóm. Na, megint meghallgattam, most már odafigyelve. Koromnál fogva ezeket a dalokat annak idején már hallottam, de most mindegyikről azt éreztem, hogy ezek ismeretlen, új dalok. Persze rájöttem, hogy azért érzem ezt, mert István előadásában minden dalnak más értelme van, István a SZÍVÉBŐL énekli őket! De megjegyezni én sem tudtam, tegnap aztán a gépen is, a lejátszón is, az autóban is hallgattam, és ma reggel úgy ébredtem fel, hogy az első dal refrénje szólt a fejemben

(Az eddig énekelt dalokat már fejben is tudom hallgatni, ha éppen nem indítom el a cd-t!)

Eddig úgy voltam vele, hogy ha egy dalt megszoktam valamelyik előadótól, nem tudtam elviselni, ha más énekelte el. Hát Istvánnal más a helyzet! Bármilyen ismert dalt énekel, eszembe sem jut az eredeti! Sokszor leírtam már, de leírom megint, hogy István előadásában más ÉRTELMET kapnak a dalok.

Köszönöm

2010.03.31. 10:09
fibi

Mint azt már korábban leírtam valahol, hétfőn 14.00-kor kezdtem el hallgatni István nagylemezét. Első benyomás nem volt. Lehet, hogy elnyomta az öröm, hogy végre megszereztem? Újra és újra hallgattam. Hm mondom: szép. Semmi más. Többet vártam? Nemtom. Na mégegyszer, mert olyan hamar lejárt, hogy nem is emlékszem, mit hallottam. Újra lejárt és nem tudom, hanyadikként énekelte a Ments meg-et? Hülye vagyok? És hol az a hatalmas filharmónikus, vagy szimfónikus  zenekar vagymi? Hallgatom,hallgatom, már 5x lement és még mindig nincs kedvenc. Ez volt tehát hétfőn. Kedden vele kezdtem a napot. Mire lejárt a lemez egyszer, jött a vágyam, hogy felfrissitsem a lakást (ablak,függöny,szőnyeg tisztitás, stb.). Közben elfelejtettem újra indítani még a CD-t is, de a nyugalom már belém költözött korán reggel (fél 11-kor). Fél 3-ra minden kész volt (3 szoba rendbetétele ablakostul, függönyöstül, volt kefélés, vasalás, minden) és közben még ide is beleskelődtem néha rövid időre, bogárkával együtt szexuáltunk, vagyis azt hiszem ő vasalt éppen, én meg keféltem. Délután újra elindítottam a lemezt pihentetés képpen. Még mindig nem tudtam, mit írjak Nektek róla. Ma szerda van, most hallgatom harmadszor és valami eszméletlen nyugalmat érzek. Ha megfigyelitek, a zenekari kíséret annyiban nagyon kellemes, hogy az István hangját egyáltalán nem nyomja el a zene, mint azt tapasztaltuk már máshol. Mármint, h. elnyomta a zenekar a szép hangját.Én nem tudok választani a dalok között, bár bejelöltem a Ments meg-et, meg a Hosszú még az utat, de mindig az tetszik, amelyiket épp hallgatom. Egyik ezért, másik azért. Nagyon szeretem a hangját, mint ahogy az arcát is. Ott van benne mind az a kellemes bizsergető érzés, amit annyira szeretünk, és amit oly kevés dolog tud belőlünk kiváltani. Ez ott van akár a hangját hallgatom, akár az arcát nézem. Remélem, értitek, miről beszélek. Sajnálom azokat, akik nem áldoznak rá időt és pénzt, mert ezekért az érzésekért sokan a fele királyságukat is oda adnák, ha tudnák, honnan juthatnak hozzá, hol találják meg a hozzá vezető utat. Hát itt van! Mi már megtaláltuk! 

Vágólap

2010.03.30. 18:01
vibodiko

A csodálatos cd-hez:

"Hunyd le a szemed egy éjszakára, engedd, hogy a zene a belsődig hatoljon.

Hagyd, hogy darabokra zúzzon, majd felépítsen újra, hogy más szemmel lásd a holnapot."

2010.03.28. 20:29
erika74

Fantasztikus az új cd, István hangja megkapóan szép és gyönyörű, mint mindig!

A saját száma nagyon jó, remélem még sok ilyennel megörvendeztet majd minket! A borítón szomorúak a szemei, viszont a belső oldalon , ott ahol a kottát nézi, már felfedezhető az a sajátos mosoly, ami az ővé:)). Remélem, a következőn már lesznek pörgösebb számok, mert azok is nagyon jól állnak neki, lásd Don't stop me!

Addig is jó zenehallgatást mindenkinek, én egymás után ötször hallgattam meg, de az is kevés volt:)

Imádom

2010.03.28. 12:28
porcelan05

István új lemeze csodálatosan szép, a hangja gyönyörű, szárnyaló, a saját száma

meghatóan szép. A lemezboriton  levő képeken  István szívfájditóan szép, elegáns,

édes és cuki.  A számok többsége nagyon tetszik, talán azért tettek rá néhány

kevésbé ismert  dalt, hogy  István előadásában újra  népszerű legyen.

Mert hát  Ő bármit énekelhet  akár a "telefonkönyvet is elénekelhetné" /Stohl Andrást idézve/

az  nekünk rajongóknak  tetszik.

2010.03.28. 08:02
fibi

A gyöngy születése
A gyöngy kagylókban, osztrigákban keletkezik, természetes védekezésként a bekerülő parányi idegen anyagokkal szemben. Az idegen anyag körül aragonit réteg, azaz gyöngyház választódik ki, és fokozatosan, 7-8 év alatt felépíti a gyöngyöt. A rétegekről visszaverődő fénynek jellegzetes játéka a gyöngyházfény.
Manapság persze nem várják meg, hogy valamiféle idegen anyagocska véletlenül a kagylóba kerüljön. A tenyésztők helyezik el bennük az ilyesmit, és jól felszerelt könnyűbúvárok hozzák a felszínre. Egy másik eljárás szerint keretekből összeállított és felhúzható kagylóbölcsőket eresztenek le, mintegy 10 méter mélységbe. Ezekben a kagylókban növekednek a gyöngyök különböző karátnagyságúra. A legnagyobb természetes gyöngy, amit Allah gyöngyének vagy Lao Ce gyöngyének neveznek 6,4 kilós és a Fülöp szigeteken halászták 1934-ben.

Természetes (igaz) � gyöngy, vagy tenyésztett gyöngy?

Mindenek előtt a természetes, azaz  igazgyöngy, valamint a tenyésztett gyöngy közötti különbséget kell tisztáznunk. Valamilyen puhatestű (osztriga vagy édesvizű kagyló) által mindenféle emberi beavatkozás nélkül létrejött gyöngyöt nevezünk természetes, vagy igazgyöngynek. Az iskolában tanult magyarázat szerint egy homokszemcse bejut a kagylóba, azt irritálja és az védekezésből egy un. gyöngykagyló réteggel bevonja a betolakodót. Ha ez ilyen egyszerű lenne, naponta ezrével találnák a gyöngyöket, ehelyett csak homokot találnak. Mi hiányzik ebben a történetben?  Csupán egy picike hámszövetdarabka, melyre azért van szükség, hogy az képezzen a behatoló körül egy burkot. A tenyésztett gyöngynél a folyamat legfontosabb szereplője, az un. beültető helyezi a �betolakodót� a kagylóba, amit  latinul nucleus-nak, magyarul magnak nevezünk.

2010.03.28. 08:01
fibi

2010.03.27. 17:05
MAGDOLNA

Az előző  megint elszállt az éter hullámain.

Kedves fibikém! Nagyon köszönöm kedves soraidat. Itt vagyok és figyelemmel kísérem kedves évődéseiteket. Igyekszem, majd felmenni a "csetfalra" ,de csak sétálok előtte, jobbra  meg balra, de nem találom a lépcsőt !! (vicc volt) El kell hogy mondjam, hogy a nagylemez értékelésekor,  - és most újra  értékelem -  bizony egy nagyon drága ékszert kihagytam a  felsorolásból ez  pedig az IGAZGYÖNGY. Tudjuk, hogy a tenger titkaihoz , kincseihez  és most már hozzánk is tartozó csillogó,  csodálatos, mely  minden érzékszervünket  gyönyörködteti. Mikor a telihold ezüstös fényét ráterítette a végtelen óceán  hullámaira, a  gyöngykagyló elhagyta a mélyben lévő homok ágyát  (Múzeum) és felemelkedett a víz felszínére. Itt miköben a gyöngéden ringatózó  hullmok (rajongók) simogatták ŐT kitárta kagylóhéját és engedte, hogy az éjszakai harmat, meg a hold tiszt fénye (rajongók szeretete)átjárja testét.Ebből az egyesülésből született az IGAZGYÖNGYSZEM. Szervezete megküzdött a hibás sejtekkel (csalódások) idegen testek furakodtak a gyöngykagyló testébe. Ezek körül aztán, mintegy mag körül, a héj anyagai rétegenként kifejlődött az IGAZGYÖNGYSZEM, akit úgy hívnak, hogy ISTVÁN. És akkor Ő elindult a Csillagok útján. A GYÉMÁNT hangját, melynek szikrázóan magas fényét és színességét csiszolással, csak fokozni lehet, tartósabb lesz a fénye, ezért még értékesebb lesz és nagyon, de nagyon  ritka.  Minden korban a gyémántot becsülték  a legtöbbre (ezért vigyázzunk rá) mert nagggyon drága . Tehát az igazgyöngyszerm megcsinál egy BRILLIÁNS  lemezt, amit biztos vagyok benne, hogy PLATINA  lesz, csak vagyünk sokat belőle. De azért az ARANY se maradjon ki a felsorolásból, hiszen igen  vastag  aranybetűkkel  van a neve feltüntetve a  borítón. Bocsi de kicsit  hosszú lett. Természtesen ott leszek a lemezbemutatón.

2010.03.27. 14:28
AKIRAM

Fibi!

A Ningen volt hallható a 2. -es változat, ennek más vol a szövege. A hogy olvasom ez volt az eredeti. Most már onnan is levették mert tegnap én is meg akartam hallgatni de már nem volt fent. Tehát a Qeen - nek ajánlott változat szövegében ugyanaz, csak az elején van egy kis hangzavar, de utána szinte nincs is változás, legalábbis én a végét teljesen ugyanolyannak hallom.

A nekem legjobban tetsző számok-a saját dala, a csillagban énekeltek / fényév, várj még/ a könnyű álmot, és az elfelejtett dal. Kevésbé tetszett a két Máté Péteres én pl a hull az elsárgult levél vagy ilyesmit jobbnak találtam volna, vagy a csillgóceán című dal kissé unalmas. Mindez persze nem von le István előadásának értékéből, gyönyörűen énekel és minden lemezbe betesznek egy két gyengébb számot.Már persze ha Máté Pétert gyengének lehetne nevezni, de Demjén Ferencnek is van jobb száma mint a" kinőtt a szárnyunk"- én ezt pl. sohasem hallottam.Ez vajon új szám?

2010.03.27. 13:36
Nuage

Egyszerűen nem tudom abbahagyni a CD hallgatást. A családom sztrájkolni fog ellenem , mert se látok se hallok mióta megszereztem István új lemezét. 

2010.03.27. 13:14
Ili56

fibikém !

Nyugogj meg én már vagy tízszer meghallgattam és ugyan az a szövege csak más hangszereléssel.De nagyon szép.!

2010.03.27. 13:01
ErikaHatvan

Néhány helyen kimaradt a g-betű.., nem tudom mi van a g-vel

2010.03.27. 12:56
ErikaHatvan

Nagyon szép István CD-je, ma reggel voltam érte.., DIREKT, NEKEM, CSAK MOST, képzeljétek, hogy ki volt írva a hanglemezbolt ajtajára/ mivel zárva volt /, hogy: a tegnap megbeszélt Tabáni CD, átvehető, elől az újságosnál A tulaj, felment érte Pestre.., mikor 2 után ott jártam, telefonált a forgalmazóhoz, és mondták Neki telón, hogy 5 perce kapták meg.., be is zárt, és felment Pestre érte.., és most már hallathatom

Gyönyörű, szívhez szóló, érzelmes számok.., akárcsak István.., a lelke, a szíve jön át a dalokon át, ami eláraszt bennünket, a hallatása közben

Csenő tiszta hangjához, a háttérben kévő szimfónikusokhoz nagyon jól passzol a bordó-arany borító.., elegáns

Profi, a CD.., és profi a borító.., István maximalizmusához méltó

2010.03.27. 12:24
fibi

Lányok,ez komoly? Nem a 2-es változat van rajta, hanem 2x az 1-es?

Ezt nem hiszem el, akkor elbacták, mert a másiknak a címe is más. Nem lehet ugyan az! Hallgassátok meg mégeccer.

2010.03.27. 10:41
Rebi

Tegnap már megvettem én is a Cd-t, és annyira jó, a saját száma pedig egyenesen fantasztikus.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.