Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Mi a véleményed István új CD-jéről?

Ide leírhatjátok István megjelent  lemezeiről a véleményeteket.

 

Üdv.: a szerkesztők

296 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.11.19. 12:25
porcelan05

Editkém!

Nagyon alaposan elfogultság nélkül egyenként elemezted a dalokat remekül. Én egy meghallgatás után hirtelen mondtam rövid véleményt eléggé meggondulatlanul.

2010.11.19. 11:57
zsanna

Editkém, köszönöm az elemzésedet. Tényleg tárgyilagos és alapos vagy!

Azt javaslom, hogy miután még pár napig intenzíven hallgattad, (úgyis ezt fogod tenni ) újra írd le a benyomásaidat. Lehet, hogy némileg változni fog a véleményed, de mindenképpen új részleteket fogsz benne felfedezni.

2010.11.19. 10:37
eDit

Bocs, ez lemaradt:

Összefoglalva:
A cd új hangzásvilágot hoz. Jelentősen különbözik a "Ments meg"-től, bár az is tetszett. Dinamikusabb, keményebb hangzásvilág, mind amellett, hogy István líraisága is megjelenik. Örömmel üdvözöltem a balladisztikus hangzást.
Nagyon jó a zenei alap, a hangszer szólók szépen egészítik ki a hangzást. A vokál is jó. Szívesen hallgatom. Gratulálok!
 
2010.11.19. 10:34
eDit
Tegnap délután megkaptam a cd-t. A borítékon az én kedves kékcinegéimet ábrázoló bélyegeket találtam. Na, gondoltam ez jól kezdődik.
 
Beültem a kis autómba, és végighallgattam a lemezt. Egyszer. Estefelé megfigyeltem, hogy mire is emlékszem.
Ma délelőtt újra meghallgattam - a szakadó esőben - és a következőket jegyeztem föl:
 
1. Gyönyörű szép
 
Áradó, dallamos, szépséges, hibátlan indítás. Szinte önkívületben énekeli. Nehéz lesz überelni!
 
2. A szabadság vándorai
 
Egyetértek Porcival abban, hogy ez a lemez legjobb dala. Távol áll tőlem a rosszindulat, de tény: jobb mint az eredeti. Teljes oda- és átadás. Diszkrét a zenei aláfestés. Erőteljes, nagyon szép a gitár szóló. Szenvedélyes.
 
3. Olcsó vigasz
 
Sokkal dinamikusan mint eddig. Sokkal több jön át az előadásban, többet mond. Nagyon jó a zenei kíséret, kemény, ritmikus, hatásos.
 
4. Bárhol
Nagyon szép a dallam. Kiválóan kihasználja István hangi adottságait. Váltakozik a líra és a szenvedély.Szép a gitár szóló. Szépen építkezik, megvannak az andalító részek és a csúcspontok. Nekem nagyon tetszik.
 
5. Te vagy a minden
 
..."Csak az otthon csendje ..." Ritmikus. Istvánnak mennek a kitartott hangok (egy töredék másodpercig sem tartja túl őket, szerencsére, nagyon jól használja, éppen a határon van).
 
6. Repülj hát
Balladisztikus. Dinamikalig nagyon jó. Változatos, gazdag. Itt is nagyon szép a kitár szóló. Jó a vokál!
 
7. Száz
Dögös a zenei aláfestés, ellentétpár a lírai éneklés. Nagyon jó a refrén. "Mi némán szeretünk..." kemény, rockos, ritmusos.
 
8. Álmos reggel
Dinamikus indítás. A refrén nagyon dallamos. A két refrén közötti szöveg rész kicsit lapos. Azután újra jön a refrén, ami nagyon dinamikus, slágergyanús, a magas hangokat nagyon szépen, nyitottan, könnyedén, erőlködés nélkül énekli!
 
9. Tűz
Szépen indul zeneileg, már majdnem klasszikus (a szöveg nem tetszik. Sok az é, "Nézz szét, fény véd, nézz szét, él még, él még szépség, égj még, élj még...") Sok.
 
10. Nem lesz már
Rockos hangzás. Ritmikus, jó a zenei kíséret és a vokál.  A gitár szóló itt is jó. A félhangok más helyre transzponálása tetszik. Egyébként nem nagy durranás.
 
Összefoglalva:
A cd új hangzásvilágot hoz. Jelent
2010.11.18. 07:49
terike

ZSANNA ! . köszönöm !

2010.11.17. 22:49
mama47/zsike

Évike, köszi

NEM ELFOGULTSÁG

2010.11.17. 22:25
Évi

KÖSZÖNÖM Zsike, minden érzésemet, gondolatomat leirtad, szóról szóra! Nem tudok betelni a lemezzel, és hogy kicsit kikapcsoljak belőle, hallgatom az elsőt, a Ments meg.et. Még kell idő, hogy a fejemben legyenek, de ha ilyen gyakran vetemedem a végighallgatásra, nem sok idő kell. Nekem is kell a szöveg előttem, de csak azért, hogy teljesen tudjam követni az üzenetet. Ugye, nem elfogultság?

2010.11.17. 21:07
mama47/zsike

Gondolataim, érzéseim a Gyönyörű szép c. albumról...

Azt már többször leírtam, hogy nagyon tetszik, de megpróbálom megfogalmazni az érzéseimet is. Nem könnyű szavakba foglalni a gondolataimat, érzéseimet, mert így leírva nem igazán tükrözik a valóságot, de megpróbálom...

Mindig, minden dalt úgy hallgatok meg, hogy minden egyes szóra, gondolatra figyelek. Ezért aztán nagyon-nagyon sokszor hallgatom meg egymás után, hogy megértsem az üzenetet, engedem, hogy szinte beleégjenek a szívembe-lelkembe. Minden dal egy-egy üzenet, és én megpróbálom - talán sikerül is - megérteni. Hallgatás közben úgy érzem, beszippantanak a dalok, ott vagyok bennük, megélek minden egyes szót, gondolatot. Azon túl, hogy a zene is elvarázsol, megtelik a szívem azokkal az érzésekkel, amiket a szövegek közvetítenek. Igaz ugyan, hogy a szövegeket - a két saját szerzeményen kívül - nem István írta, de aki írta, legalább annyira ismeri Istvánt, a kudarcait, sikereit, életszemléletét, mint mi, akik minden szavát olvassuk, minden üzenetét ismerjük. Ezért is választotta ezeket a dalokat, mert azonosulni tud az üzenetükkel. Ugyanolyan átéléssel énekel minden dalt, mint eddig bármelyiket, bárhol, bármikor - MINDIG :-) Azt gondolom, a HANG-járól nem is kellene már semmit mondanom, de nem tudom megállni! Kellemes, selymes, simogató - ha pedig kell, erős, zengő, mindenképpen kristálytiszta, a kiejtése pedig egyedülállóan tiszta, érthető.

Amikor Veszprémben énekelte harmadmagával A szabadság vándorai c. számot, mindannyian azt kívántuk, bár csak egyedül énekelhette volna! Ezért ennek külön örülök, hogy rajta van a lemezen, az Olcsó vigasz pedig már a Symában is nagy sikert aratott, azóta nem sokszor hallhattuk, jó, hogy ez is felkerült a dalok közé.

A saját szerzeményei gyönyörűek, a zenéje, a szövege is. A Nem lesz már c. dalban pedig megfogalmazta  eddigi élete minden csalódását, kudarcát, ugyanakkor azt is, hogy hiába a sok akadékoskodó, hiába próbálják átformálni, háttérbe szorítani, Ő most már elég erős ahhoz, hogy haladjon a maga útján, megállíthatatlanul - ha úgy tetszik - KONOKUL :-) 

2010.11.17. 20:42
fibi

 Zsanna, lehet h. igazad van, de nekem túl hangos.

2010.11.17. 20:26
zsanna

Terike, egyszer talán megismerkedünk személyesen. De addig is, hidd el, hogy itt senki nem támad meg rosszindulatúan.

2010.11.17. 14:37
terike

Zsanna, akkor bocsi  . Mondták már hogy túlságosan érzékeny vagyok . Ne haragudj !.

Anna ,akkor jobb rendelni .

2010.11.17. 14:01
Anna

Terike !

André lemezéről: a TESCO-ban (legalábbis abban, ahol én lakom)  mindenféle CD-t lehet kapni, többek között André CD-jét is, ugyanaz a kiadója, mint Istvánnak, de én még sem az elsőből, sem az új CD-jéből Istvánnak nem láttam egy darabot sem árusítani !!!!!!!!!!!!!!!!

2010.11.17. 13:57
zsanna

Terike, nem neked írtam ám! Ez általános információ a CD-ről. Szerintem úgy, mint eddig, rengetegen megveszik majd a lemezt. Azzal együtt is, hogy sokan csak letöltik, ez is hozzátartozik manapság a lemezforgalomhoz.

2010.11.17. 13:36
terike

Zsanna, természetesen magamnak megveszem , hogy ezzel is javítsam az eladott lemezek számát .

2010.11.17. 12:22
zsanna

István lemezét meg lehet rendelni a Hivatalos oldalon is, és a Bookline-nál is: most akciós, 3222 Ft, 1 nap alatt szállítják!
Bár a szállítási költség borsos, de 10.000.- Ft felett ingyenes, tehát érdemes 4-et rendelni

http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=10435&type=62&_v=Tabani_Istvan_Gyonyoru_szep

bookline.hu/product/home!execute.action

2010.11.17. 12:00
terike

Bocsi, csak még annyit , hogy a CD pont Vilcsi szülinapján jelent meg, ez külön öröm volt  !

Szülinapi ajándéknak tarthatta a különleges első dedikálását a lemeznek! Ezt külön köszönjük Anna !

2010.11.17. 11:48
terike

Lányok !

Ide is felteszem amit Annának is megírtam , a gyerekek reagálását , s az én véleményemet is

a CD -vel kapcsolatban. Nagyon köszönjük Annának az Otthon minden dolgozója nevében a

nagylelkű, csodálatos ajándékot !

A gyerekek nagyon boldogok ! Ahogy azt előre gondoltam , a dalokat rögtön "befogadták" !

A szöveget nyilván nem dolgozhatták fel elsőre de a zene és a Hang megtette a hatást !

Csabi szinte soronként mondogatta: jaj de szép, jaj de szép , kiborsóztam ! Így fejezi ki a jóleső borzongást.

Ez a lemez szerintem is egy csoda ! Engem teljesen elvarázsolt!  A gyönyörű szöveg, s az a hang, tele érzelemmel,

annyira Istvános, egyedi ! Ilyent csak Ő tud !  Szinte nem lehet elszakadni tőle !  Nekem az egész lemez egy gyönyörűséges borzongás! Ezt az élményt vártam, meg is kaptam , csodálatos ! Köszönöm!

2010.11.17. 11:35
mama47/zsike

Több órán keresztül hallgattam már az úl lemezt, ha létezik ilyen, akkor még mindig EGYRE JOBBAN tetszik Szinte látom-hallom, ahogy a koncerteken együtt fogjuk énekelni Istvánnal

Az utolsó dal tökéletesen "Istvános" - komoly üzenet azoknak, akik igyekeznek Őt lehetetlenné tenni, nem segítik, nem támogatják - én is hangosan éneklem a refrént Istvánnal, és szerintem ez így lesz majd a fellépéseken is

Minden dal nagyon tetszik, de a saját szerzemények a kedvenceim

2010.11.17. 10:01
zsanna

Fibikém, nekem ez az utolsó szám, a Nem lesz már egyik kedvencem. Ez lesz a koncertek egyik kedvence, meglátod, micsoda dobogás, ütemes taps fogja kísérni!

2010.11.16. 21:55
fibi

 Mondok egy kis kritikát. Az utolsó dal szerintem kiabálósra sikeredett.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.