Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Kovács Kati hajnalban kelt Tabániért - blikk.hu - 2010.10.31.

Kovács Kati hajnalban kelt Tabániért - blikk.hu - 2010.10.31.

  2010.10.31. 09:30


BUDAPEST — Kovács Kati ezen a héten ünnepelte a születésnapját és a pályafutása 45. évfordulóját. Az énekesnővel a most zajló tehetségkutató versenyekről is beszélgettünk.

Úgy hallottam, beteg. Ugye, nincs komoly baja?

Kovács Kati: Nincs. Csak megfáztam, és belázasodtam. Ha harminckilenc fokos lázam van, akkor is ugyanúgy dolgozom. Az előadások után ugyanis mindig jobban vagyok. Gyorsabban gyógyulok, ha érzem az emberek szeretetét.

A napokban volt a születésnapja. Hogyan ünnepelt?

Sehogy. Csak fogadtam a gratulációkat. Előadásom volt Kazincbarcikán. Még egy pohár pezsgőt sem ittam. Fegyelmeznem kellett magam.

Aki ismeri, az tudja, hogy erre semmi szükség. 1965-ben vált ismertté azzal, hogy megnyerte a Ki mit tud? című vetélkedőt. Mit szóltak a szülei ahhoz, hogy éneklésre adta a fejét?

Nem kommentálták. És azt sem tudnám megmondani, hogy honnan vettem a bátorságot hozzá. Nem akartam énekes és színész lenni. Odasodródtam.

Nem lehetett könnyű dolga. Azt beszélik, annyira nehéz körülmények közt élt, hogy még ennivalóra sem mindig jutott.

Akkoriban nagyon sok család élt nehéz körülmények között. Igyekszem elfelejteni azt az időszakot. De volt benne szép is. Énekeltem az iskolai zenekarban, és tornáztam.

Apropó, sport. Teniszezik még?

Igen. Hetente kétszer. Más világ. Itt senki nem csodálkozik azon, ha rövidszoknyában futok. De nem nagyon akad párom. Úgy adom ugyanis vissza a labdát, hogy kézre essen, és az ellenfél örüljön neki. Muszáj mozogni. Ha tenisz után lépek fel, akkor jobban érzem magam a színpadon is.

Ír még dalszövegeket?

Igen. Ötvenet írtam eddig.

Körülbelül hatszáz dal van a repertoárjában. Fejből tudja mindet?

– Ha én nem, akkor Kovács Kati unokahúgom tudja. Húszan vagyunk a családban. A legjobb kritikákat is tőlük kapom.

Érződik, hogy nagyon családközpontú, de mit szeretnek Kovács Katiban a rokonai?

Azt mondták, azt, hogy megbízható vagyok, és soha nem csapom be az embereket.

Kétszer is elvált. Teljes lett végre az élete?

Mindig teljes volt. Nem szeretem a nyugtalanságot. Még lakáskulcsot is adtam a volt férjeimnek. Akkor jöhetnének, amikor akarnak, de nem járnak be. Tiszteletben tartják, hogy 15 éve van egy párom, akivel nagyon jól megvagyok.

Mit lehet tudni róla?

Csodálatos ember.

Kanyarodjunk vissza a szakmához. Mi a véleménye a mostani tehetségkutató versenyekről?

Nagyszerűek. Kíméletlen az élet. Sajnos olyanok is kiesnek, akik nagyon tehetségesek.

Ki a kedvence?

Patai Anna. Hibátlanul énekel.

Van olyan, aki ön szerint is sokra viheti?

– Kitűnő előadók vannak, de ezt nem lehet megmondani. Nem elég az, ha valaki szépen énekel. Ez színészi pálya is egy kicsit. Meg kell tanulni elvarázsolni a közönséget ahhoz, hogy valaki hosszú távon is sikeres legyen.

A mai fiatalok közül van olyan, akivel szívesen énekelne duettet?

Bárkivel, aki szeret énekelni. Nem irigy, hanem barátkozó vagyok. Képes voltam hajnali ötkor felkelni azért, hogy elmenjek felköszönteni Tabáni Istvánt a születésnapja alkalmából a televízióba. Tehetséges énekes.

Mi még az ön dalain nőttünk fel, de a mostani fiatalok közt is nagyon népszerű. Sőt a Qualitons révén nemrég még egy fiatal bandával zenélt. Tegezték vagy magázták a zenekar tagjai?

A színpadon mellékes, hogy ki hány éves. Nincs magázódás. Örültem, hogy a régi hangszereléssel énekelhettem a dalokat.

És otthon énekelget még az édesanyjával?

Persze. Tőle kaptam az éneklés szeretetét. A családban szinte mindenkinek jobb hallása van, mint nekem, ám valahogy nem vonzódnak a színpadhoz, mert az előnyök mellett tisztában vannak a nehézségekkel is. De hál' istennek, van remény: Lukács László, az unokaöcsém egy egri rockbandában énekel.

Kolontár Krisztián

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.