Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Queen-szenvedés - The Queen Show Must Go On tribute színházi koncert a Sportházban - vaskarika.hu - 2010.10.12.

Queen-szenvedés - The Queen Show Must Go On tribute színházi koncert a Sportházban - vaskarika.hu - 2010.10.12.

  2010.10.13. 08:03


Hétfő esti programként Queen dalok az MSH-ban? Ott a helyünk! Így gondolták ezt a Csákányi-bérlet évadnyitó előadására érkezők és a jegyet váltók is. Freddy Mercury és csapata generáció-függetlenül érint meg fiatal és korosabb hallgatót egyaránt, és a Sportház zsúfolásig telt nézőtere igazolta is ezt a várakozást. Hogy ennek ellenére mégis felemás érzésekkel távoztunk? Igen, ilyen, amikor a füst (fény) nagyobb, mint maga a láng...

A budapesti Maxim Színház látványelemekben és zenei tartalomban is impozáns produkcióval érkezett Szombathelyre. Nem kisebb feladatra vállalkozott, mint a köztudottan roppant nehéz hangívű, szinte utánozhatatlan szólókkal és vokállal megtűzdelt, a rockzene panteonjánban legfénylőbb csillagként tündöklő Queen dalait "tribjútolta".

Lehetett volna ez a hétfő este kolosszális, lábdobogtatós siker, azonban hiába a projektoros-lézerágyús-füstgépes-tánckaros külcsín, ha a produkció sava-borsa, belbecse, a zene, alsóhangon is csak középszerű maradt. Súlyozottan volt igaz a hétfő esti előadásra az a kritika, hogy amit látunk, az látvány, amit hallunk, az halvány.

Nem tisztünk meszelni, mert sem zenekritikusok, sem szobafestők nem vagyunk, pusztán laikus műélvezők, ámbátor laikusságunk nem egyenlő a fogalmatlansággal, hisz a Queen repertoárját oda-vissza tudjuk, ezen nőttünk fel, így érzékenyen érintett minket egy-egy elcsúszás, hibás intonálás vagy erőtlen zenekari szóló.

A Queen mellett a szombathelyi előadás másik hívószava az előadókban rejlett. A musical színpadok ünnepelt sztárjai, Mészáros Árpád Zsolt és Serbán Attila sajnos nem léptek fel a showban, helyettük Kovács Áron, Csengeri Attila és Csordás Levente volt a maszkulin trojka, míg Koós Réka, a Megasztárban feltűnt Hien és Végvári Eszter voltak Mercury "női inkarnációi". Érdekes módon ez utóbbi triót éreztük az est során sokkal erősebbnek - a három hölgy igazi díva volt -, Mercury "primadonnás női énjét", és líraiságát szinte életszerűvé tették. Közülök is kiemelnénk Koós Rékát, aki igazi powergirl volt felturbózott frizurájával, és remek érzékkel osztottak ki rá olyan klasszikusokat, mint pl. a Fat Bottomed Girls. Arról nem is beszélve, hogy bombaformában volt, és ha alakját nézzük, akkor egyértelmű, hogy nem heti két alkalmas, hanem "all life long" fittness-bérlete van.

A Tihanyi Ákos koreografálta, másfélórás műsor a One Vision-nel nyitott, valóban látomásszerűen, és a produkció nevéhez illően a "The Show Must Go On"-nal ért véget. A két ráadásszámot viszont szívesen felednénk. A rocktörténelem talán legnehezebb és legtöbbet játszott dalában, a Bohemian Rhapsody-ban szívesen láttuk volna Tabáni Istvánt, aki szintén tagja a produkciónak, és kiválóan interpretálja a dalt, míg a szívbemarkoló záróakkord, a "Love of My Life" Hien és Kovács Áron duettjével jó végszó lehetett volna, ha utóbbi előadó megtalálja a dal megfelelő hangfekvését. Áront nagyon bizonytalannak éreztük az estén, és hiába a valóban grandiózus showelemek, ezzel az emlékkel hagytuk el a termet. 

Nem Freddy Mercury orgánumát, nem Brian May egyedi gitárhangját, és nem is a jellegzetes vokált kerestük és hiányoltuk az egyébként lelkes produkcióban, hanem a varázst, az áramütést. Ugyanis ezek a dalok önmagukban is annyira jók, hogy "jóformán elég" pontosan és tisztán énekelni őket, máris hálás érte a publikum. A taps természetesen így sem maradt el, de ezt fogjuk arra, hogy a szombathelyi közönség illedelmes és intelligens színházlátogató...

További képgaléria ITT (lap alján)

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.