Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Nem bírták a lakók a Magyar Dal Napját - index.hu - 2010.09.15.

Nem bírták a lakók a Magyar Dal Napját - index.hu - 2010.09.15.

  2010.09.15. 23:01


Egerben, a Magyar Dal Fővárosában este 10-ig kaptak engedélyt a hangosításra a fesztivál szervezői. Negyed 11-kor a belvárosi lakók telefonjai miatt a rendőrök leállították a Nemjuci koncertjét.

A rendezők szerint a vasárnapi Magyar Dal Napja – Magyar Dal Fővárosa Eger az utóbbi évek egyik legsikeresebb rendezvénye volt. A nyugalmukhoz ragaszkodó belvárosi lakók miatt az elmúlt években kihalttá vált városrészben ismét ezrek nyüzsögtek, a vendéglátóhelyek megteltek, a környék pezsgő kulturális élet jelet mutatta.

Egészen este 10-ig, amíg a hangosításra szóló engedély szólt, nem is volt gond. A Széchenyi utcai kisszínpadon a technikai beállások miatt a program csúszásbanvolt – mondta el Pónyi László, a szervező Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója.

Az utolsóként ötven-hatvan ember előtt fellépő Nemjuci zenekarnak még 2-3 száma lehetett hátra, amikor kihívták a rendőröket. A koncert a lakossági bejelentésre indított intézkedés miatt végül 22.20-kor ért véget.

A közeli nagyszínpadon nagyobb volt a csúszás, ám mivel ott legalább ezer fő hallgatta a zenét, a rendőrök nem avatkoztak be, Pónyi szerint éjjel fél egykor lett vége a zenélésnek. A rendőri intézkedést az igazgató korrektnek és jogszerűnek mondta, és hangsúlyozta: a fesztivál nagyon sikeres volt, bő tízezer nézővel, 200 fellépővel, az incidens súlya pedig elhanyagolható.

Az egri belváros helyzete hosszú ideje vita tárgya a hevesi megyeszékhelyen. A lakók egy csoportja, főleg a kevésbé mobilis nyugdjasok nem szeretik a zajjal és mozgással járó éjszakai életet, rendezvényeket, ezért még utcákon hangoskodó turisták miatt is rögtön a rendőrséghez fordulnak.

Mivel a város vezetése nem kívánt ujjat húzni velük, a történelmi városmag, mintha kertváros lenne, esténként szinte teljesen kihal. A hasonló rendezvények az elmúlt években mindinkább a közeli Szépasszony-völgybe tevődtek át, ám mivel az félreesik, alkalmatlan a klasszikus kulturális agóraszerep betöltésére.

Pónyi László úgy látja, valamennyi szereplőnek (a városvezetésnek, a lakóknak, a vendéglátósoknak és a rendezvényszervezőknek) meg kéne állapodniuk a kulturális fejlesztés és a városmarketing irányáról, hogy elkerülhetők legyenek Egerben a hasonló incidensek.

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.