Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Jimmy ügy: fordulhat a kocka? Van, amit nem vizsgáltak - stop.hu - 2010.09.08.

Jimmy ügy: fordulhat a kocka? Van, amit nem vizsgáltak - stop.hu - 2010.09.08.

  2010.09.09. 10:53


Újból nyomozást rendelt el a Főügyészség Zámbó Jimmy halálának ügyében, ám kérdéses, hogy ennyi idő után vajon változhat-e az eddig balesetnek vélt tragédia megállapítása. A nyomozás lehetséges, hogy akár Jimmy holttestének exhumálásával is végződhet.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Dr. Magyar Györgyöt, aki korábban a király halálának szemtanúját, Hulé Évát képviselte. Az ügyvéd részleteket nem elárulhatott el Hulé Éva ügyével kapcsolatban, azt azonban megerősítette, hogy valóban felkereste őket a szemtanú, de már nem az ügyfelük.

"Az volt a kérése, hogy vizsgáljuk meg az ügyét és azt, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha elmondja a gondolatait, amit a rendőrségen is megtett. Ennek kapcsán adtunk neki tanácsot, aminek tartalmáról az ügyvédi titoktartás miatt nem beszélhetek. Miután ügyfelünk volt és ügyvizsgálatot végeztünk számára, semmi olyasmiről nem beszélhetek, ami számára hátrányos lehet" - kezdte Dr. Magyar György, aki kérdésünkre kifejtette, mire lehet számítani az újbóli nyomozás kapcsán, hiszen Jimmy halálának körülményeit csak közigazgatási eljárás keretében vizsgálták.

"Éles különbség, hogy a közigazgatási eljárás - ami lefolyt a halálával összefüggésben - nem azonos a bűntető eljárással, amit akkoriban nem végeztek és nem folytattak le: erre nyílik most lehetőség az új ügyészségi eljárás szerint. Annak idején tehát csak közigazgatási szempontból vizsgálták meg a halálának körülményeit és állapították meg az önkezűséget. Bűntető eljárás nem folyt le, nem volt gyanúsított, az idegenkezűség nem került jogi vizsgálat alá, mert nem volt rá bizonyíték, ok és adat" - magyarázta a STOPnak az ügyvéd.

A rendőrség Hulé Éva mostani bejelentését nem tartotta relevánsnak, ami az ügyet más színbe helyezte volna. Az ügyészség viszont végigjárja a szálakat. Az eddigi ismeretek szerint Zámbó Jimmy kezében sült el a fegyver, Hulé Éva módosított vallomása, miszerint Edit asszony keze is rajta volt a pisztolyon, felbolygatott mindent, beleértve a család és a rajongók lelkiállapotát is és szinte már senki sem tudja, hogy mit higgyen.

"Most, kilenc év különbséggel születik egy olyan előadás, amely idegenkezűségre utalhat, s miután ezt nem vizsgálta senki közigazgatási eljárásban - mivel ez akkor nem volt a rendszer része -, most azt mondja az ügyészség, hogy tessék bűntető eljárás keretében tisztázni, hogy ennek a megváltoztatott tanúvallomásnak lehet-e valamilyen relevanciája büntetőjogi értelemben, vagyis bele kell helyezni ezt az új tényadatot a bizonyítékok rendszerébe. Nem zárhatjuk ki, de úgy gondolom, hogy Hulé Éva módosított vallomása nem elégséges ahhoz, hogy az akkori rendszert teljes egészében áttörje. Az ügyész által elrendelt új nyomozás juthat ugyanarra a következtetésre, mint kilenc éve, de nem zárható ki, hogy más eredmény születik, csak kicsi a valószínűsége. Az a kérdés, hogy nincs-e a régi bizonyítási anyagban "billegő" bizonyíték: akár a rendőrparancsnok asszony, akár Hulé Éva, akár Edit asszony meghallgatásával összefüggésben, vagy azokkal kapcsolatosan, amiket eddig nem jártak körül, mert közigazgatásilag nem volt érdekes" - magyarázta Dr. Magyar György.

A Zámbó testvérek nem akarnak belefolyni az ügybe, egyszerűen figyelik az eseményeket.

"Nagyon el vagyunk keseredve, teljesen felbolygatja a lelkünket, borzasztó, amit megélünk, az édesanyánk is tönkrement. Mi hittünk abban, amit Edit mondott. De hogy valóban megtudunk-e valamit az üggyel kapcsolatban, azt nem tudom. A lelkünk összetört, s a rajongók is tonnaszámra írják a leveleket, hogy ne hagyjuk annyiban, derüljön ki, hogy mi történt a mi kis Jimmykénkkel. Nem kívánom senkinek ezt a lelkiállapotot, nekünk a kis testvérünk volt! Az más, ha valaki meghal autóbalesetben, mi viszont tíz év után sem tudjuk, hogy mi történt!" - mondta Zámbó Marietta, aki hozzátette: semmilyen kapcsolatot nem ápol Hulé Évával, egyszer beszélt vele telefonon, de ennek ellenére hisz neki, ahogy Jimmy fia, Krisztián is. Mariettát azonban mostanság a Jimmy Díjátadó Gálakoncert szervezése is leköti, ahol elsősorban olyan előadók lépnek majd fel, akik régen együtt dolgoztak a királlyal.

"Harminckét művész tiszteleg majd a testvérem emléke előtt szeptember 25-én: lezárt utcán limuzinnal érkeznek majd a fellépők, vörös szőnyegen és pálmafák között lépnek majd be a csepeli színházterembe" - árulta el Jimmy testvére, akitől megtudtuk: Tabáni István, Kalocsai Zsuzsa, Lakatos Krisztián, Nótár Mary, Maros Gábor, Judy, Szikora Robi, Takács Tamás, Szigeti Ferenc, Nyári Károly, Csonka András vagy éppen LL Junior már biztosan a fellépők között lesznek, s mindannyian boldogan mondtak igent a koncertre.

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.