Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Újra! Kik a sztárok láthatatlan főnökei? - storyonline.hu - 2010.04.03.

Újra! Kik a sztárok láthatatlan főnökei? - storyonline.hu - 2010.04.03.

  2010.04.04. 09:46


 Újra! Kik a sztárok láthatatlan főnökei?

A nagy sikerre való tekintettel folytatóik a TV24 interjúsorozata, a Kulissza. Ezúttal Schiwert-Takács László, az RTL Klub kreatívproducere vall munkájának eddig eltitkolt részleteiről.

Reflektor, Iker Show, Az ország tetszje, A Királynő, Szombat esti láz- és Csillag születik szériák. És megannyi show műsor, ami a felsorolásból kimaradt. A produkciók főszerkesztője Schiwert-Takács László, aki már javában készíti elő az X-Faktort is.

- A Csillag születiknél például mi történt a kulisszák mögött az élő adás végeztével?

- Az adások után a kollégákkal és a zsűritagokkal elmentünk vacsorázni. Szirtes Tamást kezdeményezett egy beszélgetést az első adás után, felvetett valamit, előkerült egy üveg bor, és akkor valaki azt mondta, mi lenne, ha inkább leülnénk egy asztalhoz? Ezt követően minden epizód után beültünk egy étterembe.
 

- Meddig maradtatok?

- Éjjel egyig biztosan. Kibeszéltünk mindent, jó levezetés volt.

- Voltam néhány Csillag születik adáson, láttam, hogy állandóan jöttél-mentél a szünetekben a vezérlő és az öltözők között.

- Persze, rohangáltam mint a mérgezett egér. Adás közben egyébként rá tudok szólni a műsorvezetők fülére, de szünetekben természetesen mindig lemegyek hozzájuk. Amikor Tabáni Istvánnál például eltört a mécses, vagy amikor a döntőben elrontotta a Gyertyák című dal szövegét, azonnal leszaladtam hozzá, és megnyugtattam. A műsorvezetőket is megölelgettem, amikor jók voltak. Ez aranyszabály, hogy dicsérni kell. Terrorizálni csak akkor szabad élő adás közben, ha úgy ítélem meg, semmi más nem segíthet az adott szituációban.

- Előfordult ilyen?

- Hogyne. Megmondtam nekik, hogy kapják össze magukat.
 

- Egy élő adás kapcsán olyan dolgok is megtörténhetnek, amelyek máskor nem.

- Ilyen volt például Stohl esése annak idején, amiről mindenki azt hitte, a műsor része. Kitalálták, hogy ezt én mondtam neki. Butaság! Nagyon olcsó dolog lenne így növelni a nézettséget. Konkrétan majdnem szívrohamot kaptam, amikor András leesett a lépcsőről. Tudtam, hogy aznap vették le a lábáról a gipszet, s azért ijedtem meg nagyon, mert féltem, hogy megüti magát.

- Volt egy másik emlékezetes eset is, amelyben érintett vagy. István Dani ügye, a bekapcsolva maradt mikrofonnal a Reflektorban.

- Dani esetében nem bántam, hogy mindenki promóciónak fogta fel a dolgot. Pedig nem volt az. Röviden az történt, hogy volt egy értekezlet, ahol megnéztük az elkészült adást, és rájöttünk, hogy benne maradt egy hibás adat. Nem volt eget rengetően fontos dolog, de nem szeretek hibázni, ezért kértem, hogy vegyük ki. A kollégák visszakérték a leadott adásanyagot és kivágtak belőle egy részt. Ekkor valamilyen technikai hiba folytán az egyik sáv, ami egy biztonsági sáv, és soha nem kerül adásba, valahogy mégis odakeveredett. Ez a sáv tulajdonképpen azért van, hogy probléma esetén vissza lehessen keverni a műsorvezető hangját, azért van bekapcsolva a mikrofonjuk is végig, amíg az anyagok mennek. A lényeg, hogy a sáv kikerült adásba. De a műsorvezető is csak ember. Évek óta állnak bent a stúdióban, nem lehet minden nap órákon keresztül néma csendben állni. Persze, hogy időnként csicseregnek egy kicsit a munkatársaikkal.

Hogy milyen következményei lettek az esetnek, az kiderül a teljes interjúból!

Az interjú további részletei a TV24 "KULISSZA - nagyinterjúk a hazai szórakoztatóipar irányítóival" című sorozatának aktuális írásában ITT!


KULISSZA

Kik a sztárok láthatatlan főnökei? Kik azok, akikre még az öntörvényű nagyágyúk is hallgatnak? Kik döntik el, ki lehet egy műsor arca, vagy hangja? Egyáltalán, hogyan kerülhet valaki képernyőre, vagy mikrofon elé? Mi igaz a csillagászati gázsikból? Valóban életeket tehet tönkre, illetve emelhet az egekig a nézettség és a hallgatottság? - Ezernyi kérdés, amelyre csak ők tudják a választ. Sorozatunkban a hazai szórakoztatóipar láthatatlan irányítóit szólaltatjuk meg. Televíziós és rádiós producerek, programigazgatók, főszerkesztők, kommunikációs vezetők - akikről eddig a nagyközönség mit sem tudott...
 

szöveg: Sándor András

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.