Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : A tehetségkutatósdi - tv24.hu - 2010-01-17

A tehetségkutatósdi - tv24.hu - 2010-01-17

  2010.01.19. 09:17


 

A tehetségkutatósdi

Az elmúlt évek legsikeresebb televíziós produkcióiban tehetséges embereket kerestek, s a szándék továbbra is fennáll – de mivégre is? Mintha elkopott volna ez az egész.

Megasztár második szériájának bemutató sajtótájékoztatóján Bakács Tibor Settenkedőőszinte lelkesedéssel azt mondta, hogy „A tehetségnek áradnia kell...” Ezzel a mondatával mintha démonok hadát szabadította volna rá az országra: műsorok születtek, sönjelöltek ezrei vetették magukat zsűrik és szorgalmasan SMS-ező nézők elé. A rostálás végén mindig marad valaki, ám nem biztos, hogy megmarad. Hiszen a kutatás folyik tovább. A felfedezettek meg boldoguljanak, ahogy tudnak, vagy ahogy valaki őket akarja.
A parttalanságot jól példázza a következő eset. Nemrég az amúgy valóban figyelemre mélóVásáry Andrénál verte ki a biztosítékot egy róla írott  – amúgy objektív, és „építő jellegű” kritika: tiltakozott, helyreigazítást követelt. Ugyan miért? Szépen tovább kellene lépkedni, ami egy csillagnak nyilván nehezen megy, még ha kicsi is.
Na de lépjünk tovább: hány sztár-csillag(jelölt) fordulhatott meg az elmúlt évtizedben a képernyőn? Tudja a ló! Akit igazán érdekelt az éneklés, tánc, selyemgombolyítás, az azóta már szép rendben végzi a dolgát.
Mostanra pedig akár szerencsejáték-szinten is lehetne űzni a tehetségkeresést, kaparós sorsjeggyel gyorsítva a képernyőre kerülést, esetleg Kérész Hírnév Automatákat is elhelyezhetnének a nagyobb bevásárlóközpon tokban és a pályaudvarokon. Biztos lenne a bevétel. Hiszen ez a tehetségkutatósdi amúgy roppant egyszerű és kiszámítható mechanizmus: népszerű produkciók véghezviteléhez keressünk álmodozó egyedeket, akiket ezért (vagy azért) szeret, megszeret a közönség, kicsit faragjunk rajtuk, aztán osztályozzuk őket, s a végére maradó kapjon valami valós értékkel igazából nem is bíró díjat.
Az mindenféle okossággal igazolható, hogy tévénézőként, társadalmi lényként szükségünk van bálványokra, akiket isteníthetünk, legkisebb fiúkra, akikkel együtt sírhatunk-nevethetünk, ám amikor ők is tucatportékává válnak a nézettségi verseny követelte újrázások miatt, az már bizony intő jel. Mivégre ez az egész? Amikor már sokadszorra megcsócsálta, rágogatta s kiokádta őket a mindenható szórakoztató gépezet, legtöbbjükből semmi sem marad. Pedig Kern András is így kezdte...
De ki emlékszik már a Megasztár 3 döntőseire, vagy a Csillag születik utolsó körében szereplőkre? Mintha elkopott volna az egész. Az lesz az igazi tehetség, aki meg tud győzni ennek ellenkezőjéről. (Az év második felében a két nagy kereskedelmi összeakasztja a mikrofonját:  az RTL Klub a licenc X-Faktorral, a TV2 pedig a jó öreg Megasztár ötödik folytatásával lép színre. A versengés eleve kizárja a fair playt. De ne nekem legyen igazam...)
Szövögethetném még tovább, ám biztosan mindig ugyanide lyukadnék ki: egészen egyszerűen más irányba kellene fordulnia a tehetségkutatóknak. Tudnám is, hogy merre! Tavaly óta egy öreg házat újítunk fel falun. Magam ezt megelőzően komoly tehetségkutatásba kezdtem: asztalost, kőművest, villanyszerelőt, ácsot, segéderőt, miegymást kerestem. És bizony nem volt könnyű dolgom. Ha popsztárjelöltet, színpadra áhítozó egyedet kerestem volna, bizonyára több lett volna a jelentkező... Persze néhány kör után így is összeállt a csapat, s egyelőre bírják a szavazataimat!
 
Szerző: Bérczessy Gergely
Forrás: 4. heti Színes Rtv

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.