Cikkek : Bugyiszaggatás a Vacsoracsatában - hotdog.hu - 2010.02.18. |
Bugyiszaggatás a Vacsoracsatában - hotdog.hu - 2010.02.18.
2010.02.18. 08:31
Bugyiszaggatás a Vacsoracsatában
Az RTL Klub szerda esti Vacsoracsatájában Geszler Dorottya tündököl majd a háziasszony szerepében. Egy kis bemelegítéssel kezdi a napot, hiszen a pilates már évek óta nagy szerepet játszik az életében, s az este folyamán a többieket is szeretné egy kicsit beavatni ebbe. Ezután megmutatja a lakását, nézegethetünk fényképeket a kislányáról. Főzni azonban nem otthon fog, hanem egy barátja lakásában, ahol nagyobb a hely, így a vacsora után lehet gyakorolni a pilatest is.
A főételhez a lazacot egy hűtőházban választja ki, ahol kis női praktikával szemöldökcsipesszel segít kiszedni a szálkákat a halból! A körethez körtét, kéksajtot és olasz sonkát vásárol. A többiek nagyon számítanak rá, hogy különlegességeket, igazi kulináris remekeket élvezhetnek majd Dórinál. Nem is fognak csalódni. Az előétel zöldfűszeres paradicsomtorony lesz, a főétel juharszirupos lazacsült tengeri spárgával és sonkában sült körtékkel, a desszert pedig pina colada-s sütemény karamellizált ananásszal.
Dóri nagyon otthonosan mozog a konyhában, ez már az előétel készítésénél is látszik. Ricottás, bazsalikomos, szárított paradicsomos krémet készít, amit paradicsom szeletek közé ken. Ettől lesz az egész egy torony, amit zöldsalátával és teljeskiőrlésű bagettel tálal. A főételhez juharszirupból, lime-ból, őrölt római köményből, zöldfűszerekből és magos mustárból készít pácot, majd egy egyszerű öntettel ízesíti a tengeri spárgát. A többieknek kedvezve sonkába göngyöli a kék sajttal töltött körtét, amit így ő nem fog megkóstolni, de nem bánkódik miatta. A desszerthez, rumos, ananászos piskótát készít, majd az ananászt karamellizálja hozzá öntetnek. Ültetőkártya helyett marcipánfigurákkal jelzi mindenkinek a helyét.
Mielőtt megérkeznek a vendégek, epret tesz a pezsőbe, s ezt kínálja welcome drinkként, majd kétféle pálinkát is bekészít. Az egyik „bugyiszaggató ágyas almapálinka”, aminek hallatán persze azonnal beindul a poénkodás. István nem húzóra issza meg a pálinkát, túl erősnek tartja, de persze a többiek erősködtek, hogy töltenek rá. Mónika igyekezett azzal megvédeni, hogy egyikük sem itta meg teljesen, persze Istvánba meg töltenék.
A hangulatindító pálinkázás után Dorottya pilatesezni invitálta vendégeit, közben pedig tovább folytatódott István zrikálása a „bugyijáról”. A vacsoraasztalhoz ülve jót nevettek a marcipán ültetőfigurákon, persze Béla és István rögtön fütyit ragasztottak a figuráiknak, így az este a már megkezdett poénos vonalon folytatódott tovább. Az előétel nagyon ízlett mindenkinek, még Judynak is, aki nem nagy rajongója a paradicsomnak.
Mivel az előétel csak a fél fogukra volt elég a vendégeknek, így nagyon várták a főételt. A sonkás körte nagy sikert aratott, ahogyan a lazac is. Egyikük sem evett még tengeri spárgát, de mindannyian megeszik. Dóri hosszú évek óta nem evett hús, most mégis megette az egyik sonkás körtét és nagyon jól esett neki. Amíg várták a desszertet, István próbálgatta kimondani a nevét, Judy pedig hangot adott annak, hogy két fogás után még mindig éhes.
A desszert is ízlett nekik, bár Mónika többet várt tőle a neve után, nem értette, hogy lehet folyós a sütemény egy része, ha nincs benne krém. Azt firtatta, hogy akkor valószínűleg sületlen a tészta. Nem laktak különösebben jól, de alapvetően elégedettek voltak a vacsora ízvilágával. Meglepetés produkcióként Dorottya meghívta Rácz Gergőt, aki egy zongoristával énekelt. Judy táncra hívta Istvánt, majd Dóri is bekapcsolódott, ketten pörgették-forgatták Istvánt. Eztán Judy elragadta Gergőtől a mikrofont, és Istvánnal előadta duettben az „Azért vannak a jóbarátok” című dalt.
|