| Cikkek : Tabáni István menüje - rtlklub.hu - 2010.02.16. |   
		
 Tabáni István menüje - rtlklub.hu - 2010.02.16.
  2010.02.16. 22:23 
	Tabáni István menüje 
	Előétel: Édesanyám gulyáslevese 
	Hozzávalók: 
	1 fej vöröshagyma 
	petrezselyem 
	pirospaprika 
	fél kg sertéshús 
	fehérrépa 
	sárgarépa 
	karalábé 
	őrölt köménymag 
	só 
	bors 
	vegeta 
	3-4 db burgonya 
	csipetke 
	zsiradék 
	gulyásleves kocka 
	 
	A hagymát kockára vágjuk, zsiradékban megpirítjuk. Hozzátesszük a petrezselymet és a pirospaprikát, aztán a kockára vágott sertéshúst. Kicsit megpároljuk, majd beletesszük a felaprózott zöldségeket, valamint a fűszereket. Felöntjük vízzel az egészet. Amikor már a hús nagyjából megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, valamint csipetkét szaggatunk bele 
	  
	  
	Főétel: Csirkemell sajtos-baconos takaróban rizi-bizivel 
	Hozzávalók: 
	1 kg csirkemell filé 
	1 csomag bacon szalonna 
	liszt 
	tojás 
	trappista sajt 
	só 
	konzerv zöldborsó 
	 
	A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Aztán panírozzuk a szeleteket, de úgy, hogy a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtban forgatjuk meg a húst. Egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hússzeleteket és végül baconnel borítjuk be az egészet. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Köretnek rizs lesz zöldborsóval. 
	  
	  
	Desszert: Kakaós almatorta 
	Hozzávalók: 
	2-3 db alma 
	13 dkg liszt 
	12 dkg cukor 
	2 evőkanál kakaó 
	1/2 csomag sütőpor 
	1/4 teáskanál szódabikarbóna 
	15 dkg sütőmargarin 
	2 csomag vaníliás cukor 
	2 db egész tojás 
	2 dl tejszín 
	sütőpapír 
	 
	Az almákat meghámozzuk, és egy sütő papírral bélelt tortaformába, cikkekre vágva, egymás mellé helyezzük. A hozzávalókat kikeverjük, és az alma tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A sütőpapírt ekkor óvatosan lehúzzuk róla. 
	  
 |