Cikkek : Tabáni István menüje - rtlklub.hu - 2010.02.16. |
Tabáni István menüje - rtlklub.hu - 2010.02.16.
2010.02.16. 22:23
Tabáni István menüje
Előétel: Édesanyám gulyáslevese
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
pirospaprika
fél kg sertéshús
fehérrépa
sárgarépa
karalábé
őrölt köménymag
só
bors
vegeta
3-4 db burgonya
csipetke
zsiradék
gulyásleves kocka
A hagymát kockára vágjuk, zsiradékban megpirítjuk. Hozzátesszük a petrezselymet és a pirospaprikát, aztán a kockára vágott sertéshúst. Kicsit megpároljuk, majd beletesszük a felaprózott zöldségeket, valamint a fűszereket. Felöntjük vízzel az egészet. Amikor már a hús nagyjából megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, valamint csipetkét szaggatunk bele
Főétel: Csirkemell sajtos-baconos takaróban rizi-bizivel
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
1 csomag bacon szalonna
liszt
tojás
trappista sajt
só
konzerv zöldborsó
A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Aztán panírozzuk a szeleteket, de úgy, hogy a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtban forgatjuk meg a húst. Egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hússzeleteket és végül baconnel borítjuk be az egészet. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Köretnek rizs lesz zöldborsóval.
Desszert: Kakaós almatorta
Hozzávalók:
2-3 db alma
13 dkg liszt
12 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
15 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
2 db egész tojás
2 dl tejszín
sütőpapír
Az almákat meghámozzuk, és egy sütő papírral bélelt tortaformába, cikkekre vágva, egymás mellé helyezzük. A hozzávalókat kikeverjük, és az alma tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen tálcára borítjuk, hogy az alma kerüljön felülre. A sütőpapírt ekkor óvatosan lehúzzuk róla.
|