Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Egy ˝fura figura˝, aki nem akar több lemezt kiadni – Beszélgetés Puskás Petivel - kisalfold.hu - 2010.09.17.

Egy ˝fura figura˝, aki nem akar több lemezt kiadni – Beszélgetés Puskás Petivel - kisalfold.hu - 2010.09.17.

  2010.09.17. 14:35


 Puskás Peti a Megasztár harmadik felvonásában bukkant fel. Exhibicionista jellemével megosztotta a közönséget, de tehetségét jól példázza, hogy a zenei világon túl színházi vezetők is felfigyeltek rá. Jelenleg több darabban játszik, emellett legújabb klipjén dolgozik.

- A Megasztár hozta meg Neked az országos ismertséget. Mostanság inkább színházi szerepeidről hallani. Ebben a közegben soha nem származott abból hátrányod, hogy a tehetségkutató műsorban tűntél fel?

- Két-három előadásig nagyon utáltak, mert ott mégis csak diplomás emberek vannak, olyanok, akik tanulták a szakmát, aztán egyszer csak jönnek ˝sztárok˝, akiket nyilván a nevük miatt bevesznek egy-egy produkcióba. Most már úgy gondolom, bizonyítottam abban a közegben is, hiszen eltelt elég idő, és egy csomó darabban játszottam, s játszom jelenleg is. Szerintem manapság a világ ebbe az irányba tart, ez nem rossz, hogy ez így alakult, jó az, hogy tehetségkutatók vannak, szükséges ezek megléte. A színészek pedig kössék fel a gatyájukat, mert minden egyes új színész és előadó versenyhelyzetet teremthet. Úgy gondolom, aki rossz, az úgyis kiesik a színházból. Feltehetőleg, ha én is rosszul játszottam volna azokat a szerepeket, amiket rám bíztak az első két darabban és a sorozatban – ott is először arról volt szó, hogy csak két hónapig játszom majd –, akkor már rég nem dolgoznék a társulattal.


- Figyelemmel kíséred a Megasztár 5. szériáját?

- Igen, nézni fogom, hiszen érdekel, hogy mi van benne, milyen új irányzatokkal jönnek a versenyzők. Kíváncsi vagyok, hogy mi az új divat, mi az, ami az embereket megfogja. A tehetségkutató valamilyen varázzsal rendelkezik, nem véletlenül nézi egy ország. Ott van példának Rúzsa Magdi esete, aki nem ok nélkül nyert, és amikor vele mentünk koncertezni, akár határon túlra is, az emberek szeretete egyszerűen áradt felénk. Ezt nem lehet elmagyarázni, át kell élni, erre kínál lehetőséget ez a verseny. Ez az, ami csodálatos benne. Egy másik dolog, gazdasági válság van, mindenki depressziós, és jön egy teremőr, Tabáni István, elkezd fantasztikusan énekelni, s egy ország boldog lesz, az ő sikerében a saját álmukat látják megvalósulni. Ezek fontos dolgok, amiket a tehetségkutatóknak köszönhetünk.

Lírai dalai közben átváltozik, lenyugszik

- Mit tanácsolnál a mostani versenyzőknek, mivel tudnák kivívni a zsűri és a közönség bizalmát, tetszését?

- A szorgalom a legfontosabb. Az tanácsolnám nekik, ne gondolják azt, ez a műsor elég ahhoz, hogy életük végéig eléldegéljenek ebből a hírnévből. Tenni kell azért, hogy köztudatban maradjon valaki. Nem szabad hagyni azt sem, hogy elszálljon az ember, és azt gondolja, ő a világ közepe. Ezt tapasztalatból mondom, velem is előfordult az, azt hittem én vagyok maga Mick Jagger, annyira eredeti vagyok, mint senki más. Aztán rá kellett jönnöm, ez nem így van, és még rengeteget kell tanulnom.


- Úgy tudom, a közeljövőben tervezel klipet a Léggömb című dalodhoz. Mikor láthatja a közönség az eredményt?

- Igen, valóban ebből a számból lesz a soron következő klipem. Az elkövetkezendő hetekben neki is állunk forgatni, már tényleg csak napok kérdése. Úgy vélem ez az eddigi legjobb dalom, és most nem a marketingszakember beszél belőlem, hanem tényleg azt gondolom, a Léggömb az a nóta, amit elképzeltem, minőségi és benne van minden, amit az elmúlt években tanultam. Remélem, a klip is méltó lesz a dalhoz, nagy reményeket fűzök hozzá, nagyon szépet álmodtam meg neki.

- Új lemez megjelenése várható valamikor?

- Lemez nem lesz. Úgy gondolom, hogy a cd-k ideje már lejárt. Az internet olyan lehetőségeket kínál, amelyeket meg kell ragadni. A Nyomorultak bemutatója után az lesz a legfontosabb feladatom, hogy valamilyen más formátumban nagyon sok új zenei dolgot kiadjunk.

 

- Elég feszített tempó szerint éled mindennapjaid. Hogy kell elképzelni Puskás Peti egy hetét?

- Most járok Kecskemétre próbálni, ami 3-4 napot elvesz a hetemből. Szombat, vasárnap általában fellépések napja. Hétfőnként a maradék teendőimet végzem el, vagy klipet forgatok, vagy a vállalkozásaim ügyeit intézem. Egyébként nagyon élvezem ezt a rohangálós életmódot, de amúgy sem voltam soha az az ˝otthonülős˝ típus. Nagyon örülök neki, hogy ilyen elfoglalt vagyok, hiszen az azt jelenti, tartok valamerre. Arra is büszke vagyok, hogy szeptemberben hat színházban kezdek.


- Említetted a sorozatot, amit egyéb elfoglaltságaid miatt otthagytál. Hiányzik a Jóban rosszban?

- Hiányzik, nem azért hagytam abba, mert utáltam, vagy bármi gondom lett volna vele. 4-5 évet voltam benne, és adódtak olyan lehetőségek, amelyek miatt el kellett gondolkodnom, azon, mit szeretnék csinálni a közeljövőben. Február, márciusban már tudtam, 4-5 színházban fogok próbálni, mellette sok fellépésem van, és lett két vállalkozásom, amit el szerettem volna indítani. Egyszerűen választanom kellett, a sorozat biztos pont volt az életemben, de úgy éreztem, tovább akarok lépni. Egyébként úgy váltunk el a Jóban rosszban készítőivel egymástól, bármikor visszamehetek a sorozatba, és szeretnék is, mert úgy érzem, ott tanultam meg mindent.

Nemcsak külsejével tűnik ki a hazai énekesek közül

- Mi jut eszedbe először, ha Győrre gondolsz?

- Fekete Dávid! Viccelek. Egyrészt a színház, hiszen a volt barátnőm (Bátyai Éva szerk.) ott játszik. Rajta kívül is sok emberrel jóban vagyok a társulatból. Nagyon szeretem Győrt, valószínűleg azért, mert sokat jártam ide, és mostanában szintén gyakran megfordulok itt. Azt gondolom, hogy egy példaértékű város, Kecskemét mellett a másik, amire szívesen gondol az ember, mint magyar helység.

- Mit csinálnál, ha nem a színpadon állnál?

- Az egyik, ami szívesen lennék, nagyon gazdag. A másik, amit el tudok képzelni török basa. Szerintem nagyon jó török basa válna belőlem, liberális, jó gondolkodású vezető, de török basa.

 


- Köztudott, hogy mindenhova biciklivel jársz. Mi ennek az oka? A környezettudatosság vagy esetleg valami teljesen más dolog áll ennek háttérében?

- Több oka van. Az egyik, nincs jogosítványom, ez egy elég nyomos indok. A másik valóban az, most már oda kell figyelnünk a környezetre, hiszen napról-napra látja az ember a hírekben a Földünkre mért káros tevékenységek következményeit. Tisztában vagyunk azzal a ténnyel is, az 1970-es évek óta az élőlények egyharmada kihalt, de örülök annak, hogy például itt Győr környékén is látni olyan szélturbinákat, amik jelzik, valami már elindult. A biciklivel ugyanez a helyzet. A városban miért közlekedne az ember mással? Fél óra alatt oda lehet érni bárhova. Fontos lenne, hogy kialakuljon egy működő kerékpáros-kultúra Magyarországon is, s igenis be kellene látnia mindenkinek, az autó vagy éppen a bicikli nem státuszszimbólum, hanem egy közlekedési eszköz, és a kerékpározás teljesen ingyen van – miután az ember vett egy bringát.


- Mit jelent számodra a zene?

- Azt hiszem, az vagyok én. Attól független, hogy nagyon sok mindent csinálok, számomra tényleg a zene az, ami kitölti minden gondolatomat, amikor épp nem dolgozom – vagy nem arra gondolok, milyen lehet török basának lenni. Nem hiába jelentkeztem a Megasztárba sem. Nagyon remélem, jó pár év még benne van ebben a dologban.

 

Trestyén Zsófia

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.