Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
 



 

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Fáy Miklós neve az RTL Klubon futó Csillag születik című tehetségkutató zsűritagjaként törte át a nagyközönség ingerküszöbét...-

Fáy Miklós neve az RTL Klubon futó Csillag születik című tehetségkutató zsűritagjaként törte át a nagyközönség ingerküszöbét...-

  2010.03.23. 12:04


Fáy Miklós neve az RTL Klubon futó Csillag születik című tehetségkutató zsűritagjaként törte át a nagyközönség ingerküszöbét...

...Fáy valójában zenekritikus, és leginkább a Népszabadság hasábjain olvashatjuk cikkeit. Mi több – ma már talán nem titok –, Orsós László Jakab és ő volt a legendás „Wittman fiúk”, akik könyörtelenül őszinte étteremkritikáikkal kergették őrületbe az arra rászolgáló vendéglátókat.

Playboy: Hiú vagy?
Fáy Miklós: Persze.

Playboy: És sznob?
Fáy Miklós: Sajnos.

Playboy: Hány éves vagy?
Fáy Miklós: 45 múltam.

Playboy: Mi az erősséged?
Fáy Miklós: Hivatásos lődörgő vagyok. Aki az édesanyjához tér meg esténként. Sohasem mondta, hogy költözzek el. Megférünk száztizenvalahány négyzetméteren, ahol én a régi szobámban alszom, a gyerekkori ágyamon.

Playboy: Foglalkoztat a környezetedben lévők nemi identitása?
Fáy Miklós: Most arra kérdezel, hogy valaki homoszexuális-e vagy leszbikus?

Playboy: Igen.
Fáy Miklós: Annyiban feltétlenül, hogy egy leszbikus nővel nem kezdek kapcsolatot.

Playboy: És előfordul, hogy más érdeklődik a te hovatartozásodról?
Fáy Miklós: Az ember tudja, hogy mi alapján értik félre. Olyan foglalkozást űzök, ahol magas a homoszexuálisok aránya, mert közkeletű hiedelem, hogy az operabarátok a saját nemükhöz vonzódnak. De ez rám nem áll. Ennyi.

Playboy: Magánélet tehát nuku?
Fáy Miklós: Igen. Azt tapasztaltam ugyanis, hogy annak taglalásából nem lehet semmi jót kihozni, viszont valaki mindig pórul jár.

Playboy: Engedelmeskedem. Vissza a tanulmányokhoz!
Fáy Miklós: A jogra jártam. Nekem az egyetemi periódus volt életem mélypontja. Nem csináltam semmit, leszámítva, hogy kétszer nekifeszültem, hogy túljussak a vizsgáimon. Őgyelegtem. Moziba és színházba jártam. Rántott májat ettem. Aztán rám tört, hogy ügyvéd leszek, ha minden így marad, amihez semmi kedvem sem volt. Kínomban lettem újságíró. A hobbimnak élek.

Playboy: Van autód?
Fáy Miklós: Egy Toyota. Kocsiként ez fejezi ki a legkevesebbet magáról, ráadásul nem romlik el.

Playboy: A Népszabadság, a Mozgó Világ, az Élet és Irodalom a baloldalhoz sorolható orgánumok. Jobbra nem írsz?
Fáy Miklós: A Népszabadságnak sem mondtam igent közvetlenül a rendszerváltás után. De amikor egy év múlva megint hívtak, rábólintottam, mert időközben rájöttem, hogy nincs olyan sajtótermék, aminek minden írásával egyetértenék.

Playboy: Bicskanyitogató stílusod következtében hány pered volt?
Fáy Miklós: Kettő. A sokat taglalt eset Fellegi Ádámmal, és a kevésbé ismert Ütő Endrével, akit döglött oroszlánnak neveztem, miután valamilyen okból megszűnt operaházi tag lenni. Meg is nyerte. Fizetett az újság egy nem jelentős összeget az elsőfokú ítéletet követően. A további pereskedést elkerülendő.

Playboy: Emlékezetem szerint Miklósa Erika férje meg akart verni.
Fáy Miklós: Csak kilátásba helyezte. Azóta elváltak. Gondolom, nem emiatt. Egyébként sohasem lehet tudni, hogy kit miért vernek meg. Beleértve Orsóst, akiről ma sem tudni, hogy ki és miért agyabugyálta el. Épp velem beszélt telefonon, amikor lement, mert csöngettek, pár perc múlva már arról számolt be, hogy megverték.

Playboy: A hírhedtté vált párt – a Wittman fiúkat – az újság hozta össze?
Fáy Miklós: Nem. Emlékezetem szerint Dessewffy Tibor akart mindkettőnktől úgy megszabadulni, hogy összeismertet bennünket. Az étteremkritika sem az én ötletem volt.

Playboy: A Csillag születik a Gang után az első jelentősebb tévészereplésed. Mintha a csiga időnként ki akarna bújni a házából.
Fáy Miklós: Tévedsz. Nem én jelentkeztem zsűritagnak.

Playboy: Mintha nem adtál volna arra különösebben, hogy értelmes szavakban fejezd ki magad. Nyökögtél. Eljátszottad a Fáyt.
Fáy Miklós: Remélem, hitelesen.

Playboy: Nem csináltatok profi majmokat a harmatos kezdőkből?
Fáy Miklós: Ha valaki a trambulint arra használja, hogy dobbantson, én csak támogatni tudom.

Playboy: A legjobb győzött?
Fáy Miklós: A közönség döntött. De az utolsó adásban Tabáni István volt a legjobb.

Playboy: Mikor leszel legközelebb zsűritag?
Fáy Miklós: Most egy időre befejezem. Érdekes volt szokni, hogy beszélek, akkor is, ha nem volt hozzá kedvem. Hogy képernyőn voltam. Belenéztem a showkészítés konyhatitkaiba. Iszonyatosan jól jártam azzal, hogy elhívtak.


Szöveg: Fiala János
 

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.