Tabáni István Rajongói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

______

 

Névnap és dátum script

 

 

Rajongók
Indulás: 2009-11-27
  

Apropó Tabáni - Írások
Apropó Tabáni - Írások : Ettől rettegnek a fiatalok - borsonline.hu - 2010.01.28.

Ettől rettegnek a fiatalok - borsonline.hu - 2010.01.28.

  2010.01.28. 20:24


 Ettől rettegnek a fiatalok

Elszakadás a szülőktől, munkahelyvadászat, az anyagi biztonság megteremtése, családalapítás – a nagybetűs élet nehéz kihívások elé állít minden fiatalt. Csoda, hogy pánikba esnek?

BEREZELVE – A közelmúltig két életszakaszhoz kötöttünk válságot. Az egyik a kamaszkori krízis, a másik pedig az öregedés küszöbe. Ezt nevezzük kapuzárási pániknak. Szakértők szerint azonban létezik egy harmadik válságperiódus, ez pedig a kapunyitási pánik. Tóth Gabi szerint ami nem öl meg, az erősít - Király Viktor tudta, hogy a színpadon a helye
Fotó: Végh István, Knap Zoltán
– Hozzám számtalan olyan huszonéves kerül alkoholvagy drogproblémákkal, aki egyébként kitűnő eredménnyel végezte el az egyetemet, és két nyelvvizsgája van – állítja Zacher Gábor toxikológus. 

– A baj akkor kezdődik, amikor szembesülnek egy újfajta teljesítménykényszerrel, amelyre nincsenek felkészülve. Ezért egyre feszültebbek lesznek, és persze stresszoldókhoz nyúlnak. Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológus szerint sok fiatal úgy érzi: ha leteszi egy állás mellett a voksát, sok mindenről lemarad. Nehezen döntenek, mert az lemondással jár. 

Ha pedig elszánják magukat, az egyes szakmák tekintélye vagy a nagy fizetés befolyásolja őket. A mai fiatalok a kapcsolataikról is nehezen döntenek. Jellemző dilemma: „hátha majd ezután jön el a nagy ő”, vagy ha valóban a „hercegnőjét” választotta az illető, akkor az a baja, hogy le kell mondania a függetlenségéről. Felmerül a kérdés: ki készíti fel az életkezdésre a fiatalokat? 

Szekér Gyula egy huszonéves fiú édesapja. 
– Fiunkat igyekeztünk életrevalónak nevelni, de betegsége miatt nem tudtuk egyetemre küldeni – mesélte az apa. – Korán munkába kellett állnia, ez lelkileg biztosan megviselte. Azóta megtalálta ugyan élete párját, de anyagi okokból nem mernek gyermeket vállalni. Ez szintén sok vívódást okozhat benne. 

– A mindenkori iskolának nemcsak a tárgyi tudás átadása, hanem a társadalomba való beilleszkedés megtanítása is feladata – vélekedik Kozák András közoktatási szakértő. – Tehát az a dolgunk, hogy a fiatalok elsajátítsák az életpálya építésének módozatait. Meg kell tanulnia, hogyan illeszkedjen be a munkahelyén, el kell sajátítania a kulturált viselkedés szabályait, vagy például azt, miképpen reagáljon egy-egy váratlan élethelyzetre. A helyes megjelenéstől a beleérzés képességének fejlesztéséig terjed a skála. Vagyis viselkedési mintákat kell rögzítenie magában ahhoz, hogy az önálló életben minél kevesebb kudarc érje. 

– Amikor ismert lettem, sokan, például lemezkiadók, menedzserek visszaéltek a helyzetemmel – magyarázta Tóth Gabi énekes. – A pénz és a siker hajtotta őket. Ekkor szembesültem először a felnőttkor nehézségeivel. De megtanultam kiismerni és kezelni az embereket. 

Király Viktor, a Megasztár 4. győztese is megküzdött minden sikeréért, de mivel korán megtalálta a célját, ép lélekkel vészelte át ezt az időszakot. 
– Én nagyon korán megértettem, hol a helyem: a világot jelentő deszkákon! Senki nem erőltette, hogy mivel foglalkozzam, hanem én gyakoroltam nyomást magamra. Azt csinálom, amit szeretek – tette hozzá a sikeres énekes. 

Erdélyi Péter

 

 

 

 

 Tabáni István Rajongói Portál

Szerkesztők:

Zsike: kleckererzsi@gmail.com

Lina: [Mail] [MSN]

Dádó: [Mail; MSN]

A szerkesztésben a segítséget köszönjük minden Kedves Rajongónak, az interneten megjelenő cikkekkel, képekkel, videókkal kapcsolatban.

Ajánlott böngésző: [Mozilla Firefox] [Google Chrome] [Songbird]

Ajánlott képernyőfelbontás: >1024*768

Tárhely: [Gportal]

Indulás: 2009. November 27.

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.